Debatt-podkast:

- Klimanyheter er nesten angstfremkallende

Men Synne, Birk Oliver, Live og ungdomsrådet har en plan for å gjøre Trondheim grønnere.

Birk Oliver Singstad (15) (fra venstre), Synne Hendset (15), Live Naomi Lubanda-Husby (15) og podkast-gjest Audun Husby (46). 

Saken oppdateres.

En regnskog i brann, havskilpaddens fremtid og medienes dekning av klimanyheter er blant temaene når ungdommene fra Saupstad/Kolstad ungdomsråd møtes til klimasamtale.

I denne episoden har Birk Oliver Singstad (15), Live Naomi Lubanda-Husby (15) og Synne Hendset (15) med seg Lives onkel Audun Husby (46), som er tidligere seniorrådgiver i Regnskogfondet.


Ungdommene diskuterer klimautfordringene, men også hva de selv kan gjøre i hverdagen.

HØR HELE PODKASTEN HER.

- Det er veldig mye i media om klimaendringene. Føler dere at det er nesten endetid? At det er full krise på planeten? spør Audun Husby ungdommene.

- Ja, det blir nesten angstfremkallende. Nyhetene skaper ikke inspirasjon eller motivasjon til å gjøre noe med det. Det skaper mer en frykt for det ukjente, som vi mennesker er veldig redde for, svarer ungdommene, som etterlyser flere løsninger.

I podkasten peker de selv på flere konkrete, klimavennlige tiltak de kan gjøre i hverdagen.

Jentene diskuterte nylig bærekraft på Nordic Edge-konferansen i Stavanger. Med seg tilbake har de mange tanker om hva de selv kan gjøre.

- Én løsning i storbyene, der det er mye eksosutslipp fra biler, er at vi må «back to basic» og plante trær. Vi i ungdomsrådet tenker å få engasjert grønt flagg- barnehagene i Trondheim til å plante trær, sier Live Lubanda-Husby.

- Det med håp er utrolig viktig, sier Synne Hendset, som synes det er viktig at ungdommer som Greta Thunberg bruker stemmen sin.

Denne podkasten er et samarbeid mellom Saupstad/Kolstad ungdomsråd, Adresseavisen og Barne- og familietjenesten på Heimdal.Trykk her for å høre flere episoder.

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå