Adresseavisen mener

Gledelig at storhallen fungerer så godt

Trondheim Spektrum er en berikelse for byen. Vi var kritiske til prosessen før den ble bygget, men når den nå er tatt i bruk, er det en lettelse å se at den fungerer så godt.

Sander Sagosen ble den store helten da Norge slo Frankrike i Trondheim Spektrum. Det er gledelig at hallen fungerte svært godt under EM.  Foto: Richard Sagen

Saken oppdateres.

«Monsterhallen», ble den kalt da diskusjonen om den nye storhallen var på det mest intense. Utbyggingen på Nidarø ble møtt av massive protester. Mange mente hallen ville bli altfor stor og at den ble plassert på feil sted.

Også Adresseavisen var kritisk. Vi mente – og mener fortsatt – at det store prosjektet ble presset gjennom på feil måte. Flere andre, alternative plasseringer burde blitt utredet før hallen ble bygget.

LES OGSÅ: Hallen ble vedtatt med 36 mot 31 stemmer

Den problematiske prosessen kan vi nå legge bak oss. Kampene under håndball-EM de siste dagene har vist at hallen fungerer svært godt. Både publikum og spillere gir hallen gode karakterer. Siden hallen ligger så sentrumsnært, har EM dessuten ført til et betydelig folkeliv i Midtbyen.

Hallen ga et godt inntrykk allerede da den åpnet under Aqua Nor i august. 25 000 gjester fra mange titalls land besøkte messa. Et slikt arrangement gir store ringvirkninger og betydelige inntekter. Rockekonsertene med John Mayer i oktober og Volbeat i november fylte Spektrum med til sammen godt over 20 000 publikummere, og de som var der, ga hallen svært god karakter.

Etter siste EM-kamp i Trondheim tirsdag kveld, blir det mer musikk de neste ukene: Dream Theater, A-ha og den norske finalen i Melodi Grand Prix er noe av det som står for tur.

LES OGSÅ: Ny kostnadssprekk for storhallen

Trafikkproblemene i Klostergata, som var mye omtalt før hallen åpnet, er slett ikke blitt så store som mange spådde, selv om en del foreldre antakelig synes det er vanskelig å kjøre barna på trening til hverdags.

Ellers er det selvfølgelig en alvorlig innvending at hallen er stor og dominerende. Det hadde vært en fordel for byen om den hadde fått en mykere, mindre bastant utforming. Bygninger som skal prege bybildet i mange tiår, fortjener best mulig arkitektur. Det er en lærdom byen må ta med seg til neste store prosjekt.

Likevel er det gode grunner til å la stridsøksa ligge. Trondheim Spektrum vil uansett ikke bli revet. Og når hallen nå står der, er vi glade for at den fungerer godt.

På forsiden nå