Gondolplanen gir meg mental psoriasis

Det er ingen menneskerett å komme seg opp til Våttakammen.

Våttakammen før forbli en ubesudlet fjellknatt med flott utsikt.   Foto: Nils Toldnes

Jeg var på vinterferie da debatten om gondolbane fra Ilsvika opp til Våttakammen skjøt fart forrige uke. Jeg ble liggende våken om natta. Forslaget om en storstilt taubane ikke langt fra min egen barndoms bakgård, Trolla, ga meg mental psoriasis. Da tidligere bystyrerepresentant Tom Christian Lindvåg (Ap) lanserte ideen for noen år siden, ble det underlig nok lite oppstandelse. «Folk skjønner vel heldigvis at dette er et luftslott», tenkte jeg den gang. Men lufta gikk dessverre ikke ut av ballongen. Drømmen har nå tatt form av ei mer konkret skisse. Tilbake på jobb er jeg så privilegert at jeg kan dele mitt syn på saken: Gondolplanen kan ikke bare legges i ei skuff. Den må brennes.