I Trøndelag kan valgets store taper likevel vinne

I Trøndelag ligger Arbeiderpartiet an til å gjøre sitt verste valg noensinne. Senterpartiet sitt beste siden 1993. Likevel er det Sp som får taper-stempelet i panna.

Ap-leder Jonas Gahr Støre og førstekandidat fra Sør-Trøndelag, Eva Kristin Hansen, smilte under Arbeiderpartiets valgkampstart på Kolstad i Trondheim i slutten av juli. Da viste siste måling for Sør-Trøndelag 25,9 prosent for Ap. I septembermålinga er tallet 24,3. Målet om å få inn fire Ap-mandater fra valgkretsen ser ut til å glippe.   Foto: Kim Nygård

Hvis Norsk tipping ringer og sier du har vunnet 100 000, står jubelen i taket. Men om du først trodde pengepremien var på én million, stivner smilet litt. Litt sånn ser jeg for meg at denne valgkampen har vært for Senterpartiet.