Kronikk

Troen på gode møter - ansikt til ansikt

Vi må møte vårt medmenneske i øyenhøyde. Vi må bøye oss for å møte barnets ansikt, eller enda mer utfordrende: Tiggerens ansikt der hun kneler på fortauet.

Mindre alene sammen: Lyktestolper kledd opp med oransje skjerf, som en del av Kirkens Bymisjons solidaritetsaksjon og strikkedugnad, i anledning TV-aksjonen «Mindre alene sammen» 21. oktober 2018 til inntekt for Kirkens Bymisjon.  Foto: Vidar Rudd, NTB scanpix

TV-aksjonen 2018 nærmer seg med stormskritt. Søndag mobiliseres det i verdensklasse i lille Norge, i en dugnad det ikke finnes maken til. I år går pengene til Kirkens Bymisjon og aksjonen Mindre alene sammen. Målet er ambisiøst. Vi vil gjøre by og land varmere og mer inkluderende. Bak ligger troen på gode møter ansikt til ansikt. Ett møte kan endre et liv. Flere møter kan endre et helt samfunn.