Kronikk

PST venter økt etterretningsvirksomhet under øvelsen

Øvelsen Trident Juncture 2018 vil i større og større grad bli merkbar for innbyggerne og trafikantene i fylket. Det krever ekstra varsomhet blant sivilbefolkningen.

Politiet ber sivilbefolkningen ta hensyn til militærøvelsen, spesielt der det er kolonne, som her ved Leistad i retning Trondheim.  Foto: Håvard Jensen

Politiets hovedoppgave i denne forbindelse er å håndtere konsekvensene av at 50000 soldater fra ca. 30 land og 10000 kjøretøy skal øve i Norge over flere uker. Sammen med Forsvaret, og mange andre samfunnsaktører, har politiet over lengre tid planlagt egne oppdrag og hvordan disse skal løses. Målsettingen er at dette arbeidet skal bidra til å forebygge uønskede hendelser. Den sivile støtten til nasjonale og allierte styrker vil være avgjørende for at deltakerne skal få et godt utbytte av øvelsen,