Kronikk

Skam dere politikere

Vi er mange foreldre som i flere tiår har stått på for at våre barn skal få sine rettigheter som innbyggere i Trondheim.

I juni i 2015 vedtok bystyret en strategisk plan for å bedre forholdene for mennesker med utviklingshemming i Trondheim. Ingen av resultatmålene i planen er blitt nådd, mener innleggsforfatterne.  Foto: NTB / Scanpix

Våre barn er mellom fem og femti år gamle. De har det til felles at de har en utviklingshemming som kan hindre dem i å stå på sine krav for å få sine rettigheter. De trenger støttepersoner og talsmenn. De trenger ulik grad av personlig bistand til dagliglivets aktiviteter, arbeid og fritid. Som alle foreldre ønsker vi at våre barn skal få gode liv og leve likeverdige liv som andre på samme alder. Vi slåss for at det skal gjelde alle mennesker med utviklingshemming.