Innlegg til Ordet fritt:

Vikarer er kasteballer

Jeg er helsefagarbeider på 23 år, med en fast stilling på 11.64 prosent. De resterende 88,36 prosent er jeg vikar på tilkalling.

Etterlyser fast stilling: La helsefagarbeidere få stillinger som de kan leve av. Da blir det også bedre rekruttering, skriver innleggsforfatteren. Arkivbilde fra sykehjem i Trondheim der ungdommer hadde sommerjobb. 

Det burde vært omvendt, for konstant beredskap er utrolig slitsomt. Det fratar deg friheten og styrken. Det gir usikkerhet om fremtid, økonomi, en høyt ønsket leilighet og et eventuelt familieliv, men jeg får ikke lån noen steder, på min stillings-prosent. At en fagarbeider får en så liten stilling (i en sektor med skrikende behov for fagfolk) at man ikke kan planlegge morgendagen, neste uke eller måned, er ikke menneskeverdig. Og dette har vært min hverdag i tre år, etter jeg fikk autorisasjonen min.