Debatt

Klarte å slå alle rekorder i hatytringer

RBK-supporterne klarte å slå alle rekorder i hatytringer før kampen startet. Det er bare en mann som kan lære dem folkeskikk, raushet og respekt: Nils Arne Eggen.

Saken oppdateres.

Sist lørdag klarte Kjernen å lage en fantastisk flott support til laget sitt under kampen. Jeg er imponert over styrken. Men de klarte også å slå alle tidligere rekorder i form av hatytringer mot en motstander og mot en hel by – før kampen startet. Når Kjernens talsmann Viken forsøker å bagatellisere denne usmakelige oppførselen med å vise til at Molde sutrer, kan jeg bare si at vi trøndere tar like mye avstand fra dette som de gjør i Molde.

LES OGSÅ: Bør be om unnskyldningJeg skjønner at de som har skrevet plakatene og løftet dem ikke mener dette så alvorlig som det så ut. Det er uansett uakseptabelt av to grunner. Det bryter med alt Rosenborg står for når det gjelder trøndersk raushet, respekt og vanlig folkeskikk. Dette er verdier som Nils Arne Eggen har forsøkt å målbære i alle år, og som nå blir brutt på en ytterst pinlig måte.

Den andre grunnen til at dette må stoppes er at Rosenborg og norsk fotball deltar i en aksjon MOT hvis hensikt er å stoppe skadelig mobbing av barn og unge. Kjernens opptreden bryter fullstendig med intensjonene i denne aksjonen. Det er slett ikke utenkelig at noen av dem som sto med plakatene selv har blitt utsatt for skadelig mobbing.

LES OGSÅ DEBATTINNLEGGET: En rullatordames søte hevnDessverre virker det ikke som om noen leder i Rosenborg virkelig tør manne seg opp til å si klart fra at dette ikke tolereres av klubbens organiserte supportere. Jeg tror derfor det bare er en mann som har pondus og standing nok til å få Kjernen på bedre tanker.

Hallo, Nils Arne, hvor er du?

På forsiden nå