Debatt:

Dessverre, kulturarven er ikke tilgjengelig, den er stengt av hele sommeren

«Hva er tankegangen hos dem som har ledelsen og ansvaret for kulturarven vår? Opplegget så langt er utrolig dårlig!» skriver Ellen Nergård Thompson i dette debattinnlegget.

Vitenskapsmuseet: «Dette var skuffende!» skriver innleggsforfatteren om at Græsli-skatten er «stengt av hele sommeren til fordel for en samling flådde døde mennesker» 

Saken oppdateres.

I går gjorde vi det femte forsøket på like mange år på å få sett Græsli-skatten og andre oldfunn som skal være å finne på Vitenskapsselskapets museum.

De første par åra ble vi sendt opp i etasjene med anvisning på rette monteren. Men den var da tom.

Neste år var den like tom, og vi gjorde forsøk på å få informasjon om hva som hadde hendt med skatten, men ingen visste hvor den var.

Les også kronikken om at mannen er allestedsnærværende og kvinnekroppene unntakene på utstillingen Body Worlds Vital.


Til restaurering

I 2014 kom kanadiske barnebarn på besøk. De hadde svært lyst til å se vikingskattene. Men da var det mandag og derfor stengt. Turister har ingenting å bestille på museet på mandager, selv på sommeren.

Ved et tilfeldig møte på toget fikk jeg endelig greie på hva som hadde skjedd med Græsli-skatten. Den var inne til restaurering. Tidligere vitenskapsfolk hadde innsatt den med skadelige kjemikalier. De måtte fjernes og erstattes (og en håper de greier å få det til denne gangen).

Jeg ble jeg lovet at sommeren 2017 kunne jeg komme tilbake og se både den vakre påfuglnåla og den store mengden av mynter, alle eldre enn ca. 1100 AD.

Opptatt av debatt? Les også: Bobilmafiaen opplever det som status å ligge først i kolonnen


Flådde døde mennesker

Vi dro da til Trondheim igjen og så fram til endelig å få sett skatten.

Dessverre, kulturarven var ikke tilgjengelig, den er stengt av hele sommeren til fordel for en samling flådde døde mennesker. Slikt har jeg sett mer enn nok av i jobbsammenheng.

Mange turister som kommer til Trondheim har muligens også sett denne utstillingen i utlandet og kommer hit for å få sett den norske kulturarven.

Dette var SKUFFENDE!

Mer debatt: Må betale over 1000 kr mer hver måned for noe vi egentlig ikke trenger


Dårlig opplegg

Vi ble så henvist til en middelalderutstilling i bygningen ved siden av. Der skulle noe av kulturarven være å se, og litt var det, så det kan anbefales.

Der i huset skulle det også være en trivelig liten kafé, men den har vært stengt siden nyttår.

Vi noterte også at svært mange gjenstander var fjernet fra montrene og erstattet med papirlapper der det sto, «Bjørn og Lars har fjerna disse for fotografering», datert oktober 2016!

Dessuten skal middelalderutstillinga stenges i noen uker, nå midt i turistsesongen, for renovasjon.

Da blir spørsmålet: Hva er tankegangen hos dem som har ledelsen og ansvaret for kulturarven vår? Opplegget så langt er utrolig dårlig!


Hør våre kommentatorer snakke om sommerferie, Starmus, Midbyen og valgkampen

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå