Debatt

Det er 10 timer siden det startet å snø, og 4–5 timer siden det sluttet å snø, men ingenting er gjort

«Ikke overraskende er gang/sykkelvei og fortau nedsnødd og nedbrøytet. Det er normalen» skriver Runar Jacobsson i dette debattinnlegget.

Innleggsforfatteren mener det ikke er enkelt å være vintersyklist i deler av Trondheim. Bildet er tatt et tidligere år i gang- og sykkelveien i Heimdal sentrum. 

Saken oppdateres.

Jeg syklet hjemmefra da det begynte å snø i dag tidlig kl. 05.50.

Flott vinterføre fra Stokkan/Dragvoll og ned til Sluppen. I Bjørndalen opp mot Heimdal begynner snøen å legge seg, 2–3 cm bare, men der møter jeg allerede maskin med kost og salt. Prioritert sykkelveg kalles det.

Det snør godt utover formiddagen, kanskje 10 cm. Jeg starter hjemturen kl. 15.30, fra Heimdal til Sluppen i saltlake på svart asfalt. Prioritert sykkelvei. Gud vet hvor mange ganger de har kostet og saltet denne strekningen i dag.

Opptatt av debatt? Les også:  Du skal finne tilbake til jobb, til samfunnet, til deg selv, til venner og familie, tilbake til livet


Nedsnødd

Ferden går videre opp Sluppenvegen. Ikke overraskende er gang/sykkelvei og fortau her nedsnødd og nedbrøytet. Det er normalen.

Statens vegvesen (SVV) har ansvar for nedre del fra Tempevegen og Bydrift har ansvar for fortauet frem til Bratsbergvegen, men ingen ser ut til å ta ansvar før det meldes inn avvik.

Videre kommer jeg inn på det som kalles Moholtruta for syklister. Karl Jonssons veg, Njårds veg, Trudvangvegen, Valkyrievegen og Jotunvegen. Her har det vært biltrafikk som gjør det mulig å sykle, men når jeg kommer til gang/sykkelveien opp Moholtlia er det stopp. Her er det 10 cm snø, og en fottråkket sti, men ingenting gjort.

Mer debatt: Vi lever i en ny tid. Etikk er trendy! Endelig en mote det er lett å applaudere


Saltvogna

Det samme gjelder fra Vegamot langs Jonsvannsveien frem til Dragvoll/Stokkanhaugen.

Det er 10 timer siden det startet å snø, og 4–5 timer siden det sluttet å snø, og ingenting er gjort.

Bortsett fra saltvogna i Bjørndalen da. Den kjører sikkert ennå.

I andre deler av «sykkelbyen» Trondheim ble det raskt slutt på det fine vinterføret vi hadde i dag tidlig.


Hør våre kommentatorer snakke om bioteknologi, kulturkamp, sjakk og OL

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå