«Det er langt ifra første gang meglerne prøver seg på dette» skriver forfatter og Bakklandsgudie Birger Sivertsen i dette debattinnlegget.

I Adresseavisens boligbilag fredag 13. april, var det en svær boligannonse på to sider under overskriften «Øvre Bakklandet».

Og nok en gang presenteres en eiendom som ikke ligger på Bakklandet.

Med jevne mellomrom dukker dessverre slike opp, og av og til hender det at jeg reagerer på frekkheten, som i dette tilfelle.

Opptatt av debatt? Les også: Ikke la frustrasjonen din gå ut over oss som sitter i kassa

Tjener på det

Den eiendommen som man nå prøver å innlemme i bydelen ligger i Nordre Jonsgate, som altså er på Elgeseter.

Det er langt ifra første gang meglerne prøver seg på dette, og sjøl om boligen ligger bare 90 meter fra Elgeseter gård, så spiller det tydeligvis ingen rolle.

Man får nemlig høyere pris for en eiendom på Bakklandet enn på Elgeseter, og da kan vi alltids ta litt på det (det tjener jo både megler og selger på).

Mer debatt: Bruker halv milliard på en skole som ikke trengs

TV-profil

Men det som gjør denne annonsen verre enn andre, er at eiendomsmegleren er en av våre mest kjente TV-profiler innenfor bransjen, nemlig Hans Christian Espenes, som megler i TV 3 «Boligjakten».

I den serien opplever vi megleren som dyktig, seriøs og ærlig. En slik offentlig rolle er etter min mening veldig forpliktende, og vi forutsetter naturligvis derfor at mannen er helt presis også når det gjelder hans egne salg.

Men det er han ikke, for både han og resten av byens eiendomsmeglere vet at Nordre Jonsgate ligger på Elgeseter.

Det er faktisk få bydeler som har så klare grenser som Bakklandet, og Øvre Bakklandet slutter i Vollafallet, og ikke langt oppe på Elgeseter. Skam deg.

Hør våre kommentatorer snakke om Hytteturen fra helvete, messenger-mobbing, Trond Giske på fest og litt politikk

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter