Debatt

Sånn kan man ikke behandle folk, vel?

Smartmåler kan jeg ikke ha i huset. Det er min rett å slippe det. Men jeg får avslag fordi jeg ikke har legeattest! Dessverre, sier legen, full av forståelse igjen. Det kan han ikke gi meg, for han er bundet av Helsedirektoratet sine bestemmelser, skriver innsenderen.  Foto: Terje Svaan

Saken oppdateres.

Er fritak fra smartmåler mulig? Ja, sier de når jeg spør på telefon til Trønderenergi. Men da må jeg ha legeattest. Så jeg går til fastlegen min, og han har stor forståelse for at jeg ikke vil ha smartmåler, men har fått streng beskjed om ikke å skrive legeattester som handler om dette spørsmålet. Så jeg søker Trønderenergi om fritak for smartmåler, og forklarer at jeg ikke får legeattest på grunn av Helsedirektoratet sine bestemmelser. Men jeg får avslag fordi jeg ikke har legeattest!

LES OGSÅ: Gambler vi med helsa vår?Det går an å klage på vedtaket hos NVE, eller sende inn en legeattest til Trønderenergi og få vedtaket omgjort, står det i avslagsbrevet. Nå tenker jeg at jeg må prøve noe annet, da. Jeg går til Aleris, og tenker at jeg må jo få hjelp til en legeattest, selv om det koster meg skjorta å gå dit. For smartmåler kan jeg ikke ha i huset. Det er min rett å slippe det. Jeg lever i en rettsstat. Dessverre, sier legen, full av forståelse igjen. Det kan han ikke, for han er bundet av Helsedirektoratet sine bestemmelser. Heldigvis tar han ikke betalt for dette legebesøket. Men her begynner jeg å føle at jeg er i ei skikkelig klemme.

LES OGSÅ: Spørsmålet er, gambler vi med liv og helse, eller er de som roper varsku, paranoide konspirasjonsmakere eller lettskremte hypokondere?Jeg kjenner at det eneste jeg kan gjøre nå, er å klage til NVE. Hvis ikke de gir meg medhold, er det en del ideer om formynderstaten som begynner å få litt vel mye næring. Jeg vil helst ikke tenke sånne tanker. Så snakker jeg tilfeldigvis med ei dame som har fått legeattest og fritak, men det var før Helsedirektoratet sendte ut forbudet til legene. Og jeg tenker at dette er veldig urettferdig, og at dette må noen rydde opp i.

LES OGSÅ: Dette bør du vite om den smarte strømmåleren dinOg jeg må klage til NVE nå. Og sender dette: Til NVE. Klage på avslag om fritak fra installasjon av AMS-måler mottatt 23.5.2018. Jeg klager altså på avslaget fra Trønderenergi og ber om at klagen blir tatt til følge, og at jeg får fritak for installasjonen av AMS-måler.

LES OGSÅ: De kunne startet med å lese advarslene fra den europeiske foreningen for miljømedisinere (Europeem)

LES OGSÅ: Under 200 trøndere har reservert seg mot digitale strømmålere

Hør vår debatt-podkast: - Man må kunne tåle karikaturer av profeten

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter
På forsiden nå