Debatt

Rullestolbrukere blir frakjørt og må vente på neste buss

Til tross for skilt i bussen om reserverte plasser for handikappede, er det sykler og barnevogner som blir prioritert på  rullestolplassen hvis de er først om bord.

Jeg har lykkes å få rullestoltaxi innen halvtimen 3 ganger i løpet av 3 år. Har ikke tall på hvor mange ganger det ikke har lykkes, og hvor det var bare å dra hjem, skriver innsenderen. (illustrasjonsfoto)  Foto: GORM Kallestad, NTB Scanpix

Saken oppdateres.

Er rullestolplassen opptatt av overnevnte, blir rullestolbrukere frakjørt og må vente på neste buss.

Les også: Kristoffer ble frastjålet rullestol for andre gang på én måned

AtB sier vi kan bruke reisegarantien (taxi dekket av AtB) slik andre passasjerer kan, hvis bussen er full eller uteblir og det ikke kommer ny buss innen en halv time. Problemet er at en rullestolbil bør bestilles dagen i forveien for å være garantert transport innen en halv time.

Jeg har lykkes å få rullestoltaxi innen halvtimen 3 ganger i løpet av 3 år. Har ikke tall på hvor mange ganger det ikke har lykkes, og hvor det var bare å dra hjem.

Dette skyldes en gammel bestemmelse innen kollektivtransporttjenesten som ble vedtatt så langt tilbake i tid at ingen hadde hørt snakk om laventrebuss med rullestolrampe og reservert (?) rullestolplass som sier: førstemann har førsterett.

Opptatt av debatt? Les også: Når far ikke har inntekt, og vi ikke får Nav-støtte, blir det svært tøft for oss

Mange rullestolbrukere ønsker å bruke buss når det er mulig og reiseruten tillater det. Billig blir det også, 19,- kroner sammenlignet med rullestoltaxi med en egenandel som blir ca 80,- kroner mer pr tur.

Men når man har opplevd å bli frakjørt gang etter gang, blir det lite fristende.

På forsiden nå