Debatt

NSB eller britiske Go-Ahead? Nå kommer jernbane-anbudene til Trøndelag

«Go-Ahead slaktes i en passasjerundersøkelse: Dårlig punktlighet, pålitelighet, tilgjengelige seter og ståplasser» skriver Geir Skavern i dette debattinnlegget.

«Kanskje Go-Ahead ikke prøver seg på Trafikkpakke Nord, kanskje NSB får det? Det som er sikkert, er at løsningen ikke er oppsplitting og forvitring. Løsningen er å ruste opp. Reverser privatisering og oppsplitting av jernbanesektoren» skriver innleggsforfatteren.  Foto: Trygve Ulriksen Skogseth

Nå kommer jernbaneanbudene til Trøndelag. Det er vår tur til å bli enheter og statistikk på nyliberalismens jaktmarker når Trafikkpakke 2: Nord går under hammeren. Det handler om drift av Dovre-, Rauma-, Røros-, Nordlands-, Trønder- og Meråkerbanen og Saltenpendelen.