Debatt:

Kritikken av filmen «Girl» er direkte patetisk

Å kreve at transroller skal spilles av transpersoner er både ødeleggende for kunsten og «transsaken», skriver forfatterstudent og transperson Karoline Skarstein i dette debattinnlegget.

Selvsagt blir det da også bråk når belgiske Victor Polster (til høyre), en gutt, skal spille transjente i kinoaktuelle «Girl», skriver forfatterstudent og transperson Karoline Skarstein (til venstre). 

Det ble bråk da Jared Leto spilte transperson i Dallas Buyers Club i 2013, en rolle han fikk Oscar for. Det ble bråk da Andrew Garfield spilte trans-person i en musikkvideo i 2014. Det ble bråk da Eddie Redmayne spilte Lily i The Danish Girl i 2015. Selvsagt blir det da også bråk når belgiske Victor Polster, en gutt, skal spille transjente i kinoaktuelle «Girl».