Debatt

Mitt ønske er at du som kjøper maten velger oss

Bøndene skal sørge for at forbrukerne både nå og i fremtiden kan sette god og trygg norsk mat på bordet hver dag.

Lederen i Norges Bondelag Lars Petter Bartnes frykter at prisdumpingen på norsk kjøtt bidrar til å svekke kvaliteten på maten. Hans høyste ønske er at norske forbrukere velger norskprodusert mat.  Foto: Ivar Mølsknes

I år har jeg et ønske, og det er stort. Mitt aller største ønske er at du som kjøper og spiser mat skal se viktigheten av at den maten du velger er norsk. Det krever litt mer av deg, men til gjengjeld får du en gavepakke med gode kvaliteter som mattrygghet, lav bruk av antibiotika, god dyrehelse- og velferd, åpent landskap og liv i bygda. Det er kanskje ikke ting du tenkte på da du valgte ut ribba eller pinnekjøttet til julaften, men for oss som jobber i landbruket er dette noe vi tenker på hver dag.