Debatt

«Dumt og trist at noen har ødelagt skolen vår»

Da jeg fikk høre nyheten om at noen hadde gjort hærverk på skolen vår, føltes det ut som om et mørkt teppe la seg over meg, skriver en av elevene ved Strindheim skole.

Elevene på 6. trinn ved Strindheim skole har skrevet om sine opplevelser etter at Strindheim skole ble skadet av hærverk og elevene måtte flytte til denne brakkeskolen på Brøset.  Foto: Morten Antonsen

Saken oppdateres.


De 80 elevene på 6. trinn ved Strindheim skole har skrevet tekster og tegnet hvordan de opplevde å få skolen sin ødelagt på grunn av hærverk - og at de måtte flytte inn i en brakkeskole på Brøset i all hast. Her er alle tekstene og et utvalg tegninger.

Som en brukket gren

Jeg har følt meg litt som en banan. Jeg hørte til på en gren på Strindheim skole. Svingte litt fram og tilbake med vinden. Skolen og hjem igjen. Jeg tilhørte et sted på en gren med alle vennene mine, men plutselig ble vi tatt med, bort. Vi ble liksom plukket ned fra greina vi hang på. Det var som om at vi ble tatt med til en butikk der vi ikke hørte hjemme. Og så ble den ene bananen i klassen tatt med til et annet rom …

Ela

Skoledøra var knust

Da jeg først fikk vite at noen hadde ødelagt litt av skolen, lurte jeg på om det kom til å påvirke 6. trinn. Og da jeg kom til skolen dagen etter, så jeg at døra til trinnet mitt var knust og da skjønte jeg at det kom til å påvirke meg og mine klassekamerater. Samme dagen sa faren min til meg at 4., 6. og 7. trinn skulle bytte skole i noen måneder. Jeg trodde det kom til å bli slitsomt og stressende, men det gikk mye raskere enn det jeg forventet. Det er unødvendig å ødelegge for andre, og nå må vi ta ansvar for noe noen andre har gjort. Hvis du eller noen du kjenner ikke har det så bra, snakk med noen, ikke la det gå utover andre!

Leander Zakarias

Jeg ble trist og lei meg

Det var veldig trist å få vite at skolen vår var ødelagt, at det var innbrudd og oversvømmelse. Jeg hadde hatt en fin hyttetur og så kom jeg hjem til dette. Jeg var litt trist og lei meg. Fordi det var min skole og jeg er glad i skolen min. Jeg synes det er unødvendig å ødelegge for så mange. Jeg skjønner ikke hvilken glede noen har av å gjøre hærverk. Jeg tenkte at 2., 3. og 4. trinn måtte gå på brakkeskole, men det var 4., 6. og 7. trinn som måtte flytte. Da jeg kom på skolen på mandag, var inngangsdøren vår knust. Jeg vil ikke gå på brakkeskole. Jeg får mye lenger skolevei. Før tok det fem minutter for meg å gå til skolen. Brakkeskolen er ikke så fin. Jeg håper de som gjorde hærverk på Strindheim leser dette.

Marikken

Trist med hærverk på skolen vår

Da jeg fikk høre at noen hadde gjort hærverk på skolen vår, synes jeg det var litt trist at noen kunne ha gjort noe sånt på en barneskole som ikke har gjort noe. Nå blir det en helt annerledes skolevei. Jeg bruker ca. 20 minutter på å gå 1,5 km, men før brukte jeg bare fem minutter. Nå må jeg også stå opp litt tidligere. Da jeg først kom og besøkte Brøset tenkte jeg: «Dette kommer til å bli veldig kjedelig», men det har faktisk vært litt gøy. Selv om jeg fikk det minste klasserommet, så har det vært litt koselig og fint her, men det er jo fortsatt litt rart at vi ikke skal være på Strindheim skole før til sommeren.

Birk

Håper politiet får tatt dem

Jeg synes det er trist at noen ville ødelegge Strindheim. Både 2., 3. og 4. trinn, pluss matsalen og noen av lærerkontorene ble ødelagt etter at vannet sto på i seks timer. De trengte i alle fall ikke ødelegge så mye at vi måtte bytte skole! Naboen min kom på besøk og sa at vi skulle bytte skole. Først trodde jeg bare at det bare var en spøk, men så skjønte jeg at det var alvor. Jeg og broren min har nå en nesten fire km lang skoleveg. Det er litt rart å være på Brøset skole. Jeg har ikke helt vendt meg til en fire km lang skoleveg ennå, på Strindheim hadde jeg bare en tre-fire hundre meter lang skoleveg. Jeg håper at politiet får tatt de som gjorde hærverk på den fine skolen vår, og at de som trenger det får psykisk hjelp.

Line

De som gjorde det har det ikke så bra heller

Jeg skjønner ikke helt at noen faktisk kan gjøre noe sånt! Sannsynligvis har de som gjorde det ikke tenkt over konsekvensene av det de gjorde, men de gikk fortsatt inn på skolen bare for å ødelegge. Men vi må også tenke over hvordan de som gjorde det, faktisk har det. Jeg ville i hvert fall ikke ha gjort noe sånt hvis livet mitt var perfekt! Poenget er at vi må tenke at disse menneskene faktisk ikke har det så veldig bra, og så legger de skylden på skolen, som gjør at de kommer til en skole de har gått på før bare for å ødelegge! Hvis politiet faktisk finner ut hvem som gjorde det, så trenger de psykologisk hjelp slik at dette ikke vil skje igjen. Jeg tenker at enten så angrer de veldig på det de gjorde, eller så tenker de: Ja, ja, det var synd for dem. Jeg vet ikke helt om de er klare over hvor mange dette går utover, for det er jo ikke deres feil at disse folkene ikke har det så bra.

Ingeborg

Som et mørkt teppe

Da jeg fikk høre nyheten om at noen hadde gjort hærverk på skolen vår, føltes det ut som om et mørkt teppe la seg over meg. Lærerne måtte bruke tid på å finne ut av problemene. Selve situasjonen har gått ut over min hverdag fordi jeg må venne meg til ny skole, ny skolevei, nye grupper og nye omgivelser. Jeg tror faktisk ikke at de som kom og gjorde hærverk på skolen egentlig vet hva de har gjort. Ca. 250 elever må gå på en brakkeskole helt til alt vannet er tørket og det går an å være i klasserommene igjen, noe som kan ta ca. 3–4 måneder, men vi er ikke helt sikre. Jeg synes det er fint at vi kan gå på en reserveskole til alt er ordnet, selv om jeg helst skulle ønske vi kunne fortsette gå på Strindheim. Vi må finne på nye måter å ha gym, kunst og håndverk, og mat og helse på, og vi må finne ut av hvordan elevrådet og trivselslederne skal gjøre jobben sin. De yngste som måtte bytte skole er bare ni år, flere har dobbelt så lang skolevei nå, som kan bli opp til fire km lang. Da er det flere som vil trenge buss eller bil. Jeg selv har ca. like lang skolevei som før, men det er mer trafikk opp til Brøset skolen. Den siste uken har det vært litt rart og trist siden vi har måtte pakket ned alt på det gamle arealet, men jeg håper virkelig at de som skapt disse problemene angrer og kan se konsekvensene av det de har gjort.

Oda

Urettferdig at noen ødelegger

Søndag 3. februar kom det ut en melding på meldeboka der sto det at noen hadde gjort hærverk på skolen, og at det hadde skapt store vannskader på hele mellombygget. Jeg ble jo selvfølgelig litt trist over at noen hadde «kost seg» med å ødelegge skolen vår. Jeg synes de siste dagene har vært litt triste, det er slitsomt å komme på skolen og ikke vite hva man skal gjøre eller hvor man skal være. Selv om det var matsalen, 3., 2. og 4. trinn som ble ødelagt, så ble det vi som måtte flytte på Brøset, der skal 4., 7. og 6. trinn gå på brakkeskole til sommeren/våren slik at de små kan få bli på Strindheim skole. Først og fremst synes jeg at det er urettferdig, urettferdig at noen ødelegger og skaper problemer for oss, bare for at de plutselig hadde lyst til det. Jeg håper virkelig at de der ute angrer seg, at de angrer seg for at 250 elever fra 9–13 år må flytte og at de må ordne og reparere skolen vår for mange tusen kroner, kanskje én million! Det har nesten føltes som å flytte. Vi er på Strindheim mye av dagen og det at vi bare skal pakke ned i pappesker, rydde alle tingene og dra, det er trist synes jeg. Jeg håper at de angrer seg og husker at ærlighet når lengst.

Hanna

Jeg ble veldig redd

Jeg var glad, inntil søndag 3. februar. Jeg var hjemme og det kom en melding på meldeboka. Det er hærverk på Strindheim skole. Jeg ble veldig redd. Jeg hadde aldri opplevd noe som dette før. Enda reddere ble jeg da jeg hørte at jeg må flytte til Brøset skole. Jeg kunne ikke tro det. Jeg må flytte for tre måneder? Jeg har ikke vært på Strindheim så lenge heller. Dette er stort og skremmende for meg. Jeg savner Strindheim veldig mye. Vi skal komme tilbake snart, vi må bare vente litt her på Brøset først.

Edvin

Nå er skoleveien så mye lengre

Da jeg fikk vite at det var gjort hærverk på skolen, ble jeg litt sur og irritert, men tenkte at det ikke var så ille og at lærerne bare kunne fikse det. Men da mamma viste meg bilder, skjønte jeg at det var mer alvorlig enn det jeg trodde. Lillebroren min går på 2. trinn, ett av de trinnene som ble rammet av oversvømmelse, så jeg skjønte at en av oss ikke kunne være igjen på Strindheim, og det 6. trinn. Jeg ble egentlig litt lei meg da jeg fikk vite det. Nå er skoleveien så mye lengre enn før at jeg ikke kan gå helt til den nye skolen, så jeg må ta bussen. Jeg synes det er ubehagelig å tenke på at jeg ikke vet hva som skjer fremover. Jeg synes at de som har gjort de fortjener å vite hvordan vi elevene har det nå.

Nemi

Det var knuste glass og vann overalt

Jeg syntes det var trist da jeg fant ut om hærverket på Strindheim, men jeg tenkte ikke mye om det. «Det er jo bare noen knuste glass og vann overalt, ikke sant?». Jeg hadde faktisk vært borte hele året i fjor, så tenk hvor lei meg jeg ble da jeg forsto hvor ille det egentlig var. Jeg, etter et helt år i et helt annet land, kommer til å gå på en brakkeskole og vente. Jeg håper jeg kan komme tilbake til Strindheim snart, og at de som gjorde alt det her får betale.

Victoria

Jeg er veldig sint inni meg

Jeg går på Strindheim skole har vært veldig sint inni meg fordi at det har blitt hærverk av noen voksne eller ungdommer på strindheim skole, det var så ille at 6.,7. og 4. trinn måtte gå på brakkeskole i noen måneder. Jeg var veldig redd for at jeg og de andre måtte gå på brakkeskole, men sånn er livet bare. Jeg og klassen min skulle gå og se på brakkeskolen for å se hvordan det så ut der. Da bestevenninna mi pekte på hvordan det så ut, ble jeg litt sånn rar i ansiktet. Det var fint inni, men var litt rart på utsiden. Den følelsen jeg hadde da vi kom til brakken var liksom litt nysgjerrig og spennende samtidig.

Lucie

Hærverk

Jeg syntes det var veldig unødvendig å ødelegge for dem som ikke har gjort noe, og at vi må gå gjennom denne situasjonen. Skolen må jo bruke masse penger på å fikse skolen vår. Men jeg synes det er spennende å få oppleve en brakkeskole, og få lære å gå flere veier til seg.

Milla

Trist og dumt

Jeg synes at hærverket på Strindheim skole er trist og dumt. Jeg vet ikke hvorfor de gjorde det og hva grunnen for det var. Det er rart å plutselig starte på en ny skole. Jeg og mange andre har nå lengre skolevei, men det er bra på brakkeskolen selv om det er litt gammelt, uvanlig og rart. Vi finner på masse leker og klarer godt å ha det bra.

Silas

Ødeleggelsene ved Strindheim skole

Det er dumt og trist at noen har ødelagt skolen vår. Jeg ble sjokkert da jeg fikk høre hva som hadde skjedd, men jeg trodde ikke det var så alvorlig som det var. Da jeg fikk vite at vi skulle gå på Brøset skole, ble jeg overrasket, men jeg synes også at det var litt spennende å gå på en helt ny skole. På Brøset er det litt mer gammeldags, synes jeg, men vi har mye større klasserom. Det var litt rart å bytte skole, men det har gått helt fint. Jeg håper de fikser Strindheim skole fort, så vi får flytte tilbake igjen så raskt som mulig.

Eldar Amandus

Jeg håper det blir bygget opp igjen

Det var dumt at de brøt seg inn, men det rare var at de ikke stjal noe. Jeg lurer på hvorfor de gjorde det på Strindheim og ikke på annen skole. Jeg håper de som gjorde det er over 15 år, for da kan de bli arrestert og komme i fengsel. Jeg håper det blir bygget opp igjen på Strindheim. Her på Brøset brakkeskole er det glade barn, men litt bråk. Hvis du skal hit en gang på vinteren må du ha litt ull, det er litt kaldt. Miljøet er ganske fint og en brakke har nok plass til et helt trinn, og mye ekstra plass.

Anton

Jeg ble veldig sjokkert

Da jeg fikk vite at noen hadde gjort hærverk på skolen vår, ble jeg veldig sjokkert. Da kjente jeg at jeg ble veldig irritert og trist på samme tid. Så tenkte jeg på hvorfor noen har gjort noe sånn mot en helt uskyldig barneskole. Å flytte til en ny skole har vært litt rart, spennende og uvant. Når vi kom dit første gang kjente jeg at jeg ble litt skuffet siden det var ikke så fint, det var gammeldags og tomt.

Lea Kassandra

Strindheim er så fin og koselig

Da jeg fikk vite at skolen var ødelagt søndag kveld, ble jeg veldig lei meg fordi Strindheim er så fin og koselig å være på. Det er unødvendig og vi er helt uskyldige, vi har ikke gjort noe! Nå må mange gå mye lengre. Og vi må ta ansvar for det andre har gjort. Det blir og veldig dyrt for Strindheim. Det var vanskelig å flytte så fort hit på Brøset, det kom som en overraskelse, en dum overraskelse.

Julie

Jeg ble sur på dem som gjorde det

Det var trist å høre om at det har vært hærverk på skolen vår, jeg hadde gledet meg til den uken. Jeg visste ikke hva jeg skulle si, så jeg ventet til vi fikk vite mer. Da jeg fikk vite at vi skulle til Brøset, ble jeg sur på dem som gjorde det. Det ble jo spennende etter hvert, fordi vi fikk vite hvordan det var å begynne på brakkeskole. Nå har vi begynt og det er ikke som jeg hadde forestilt meg det. Det var fint og koselig.

Janne Marit

At vi uskyldige barn må oppleve noe slikt

Jeg synes det er vanskelig å bytte skole i et halvt år. At vi uskyldige barn bare har lyst å gå på skolen må oppleve noe slikt, på grunn av noe noen andre har gjort, det er urettferdig, men jeg kan leve med litt endringer. Uansett liker jeg Strindheim skolen best. Jeg kommer til å savne den. Strindheim skole er en fin og koselig skole for barn og lærere å være i. Jeg synes også at det er litt spennende og trist å måtte flytte.

Nora

De burde få en stor straff

Jeg tror jeg snakker for hele 6. trinn når jeg sier at dette har truffet alle. Vi må bytte skole og får ny skolevei. Alle er nysgjerrige på den nye skolen. Den nye skolen er bra, men den er ikke like fin som Strindheim. Selvfølgelig må vi som er eldst flytte slik at de stakkars små ikke må lide altfor mye. Når politiet finner de som har gjort dette mot oss, så burde de få en stor straff. Skolen vår faller nesten sammen og veggene er bløte. Alle bøkene til de små er ødelagt og vi fikk på kort varsel beskjed om at vi måtte flytte skole. Og for meg som bruker å ha skolemat, må jeg nå ha matboks. Dette gir meg mindre tid når jeg står opp. Jeg synes dette er tragisk og synes synd på dem som bor langt unna Brøset. Jeg forstår ikke behovet til dem som gjorde dette. Vi er flere hundre barn som blir rammet, så jeg håper at de som gjorde dette har veldig mye skyldfølelse.

Vetle

Vi støtter hverandre og vi har det bra

Det var et sjokk for oss alle, og det var litt skremmende. Hvem ville gjort noe sånt mot en barneskole? Og fadderbarna våre synes det var veldig skummelt, og de ble lei seg da de så hva som hadde skjedd. Nå må 4., 6. og 7. trinn gå på brakkeskole på Brøset. Vi måtte lære oss en ny skolevei, og noen av oss må gå veldig langt for å komme oss til skolen. Det var 2., 3. og 4. trinn, pluss matsal og lærerkontor som ble ødelagt etter at vann sto på i mer enn seks timer. Jeg synes det var trist og litt spennende, men vi støtter hverandre og vi har det bra.

Mathea Amelia

Litt spennendet og morsomt å gå på Brøset

Da vi kom på skolen mandag 3. februar var inngangsdøra til 6. trinn knust. Vi fikk vite at det var mye rot rundt omkring, knuste vindu og vannlekkasje. Jeg syntes det var trist. På mandag visste vi ingenting som skulle skje på skolen de neste dagene. På onsdag måtte vi pakke ting ned i esker fordi vi måtte flytte til Brøset. Her er det litt rart og gammeldags, men det blir litt spennendet og morsomt å gå på Brøset. Det ble litt ubehagelig å få helt nye grupper. En mamma på håndballaget sa at det hadde skjedd innbrudd på Charlottenlund skole, på kontoene til lærerne. Jeg ble litt sjokkert når det hadde skjedd på samme helg. Jeg håper vi får det fint på Brøset.

Andreas

Jeg savner allerede Strindheim litt

Jeg synes det er ganske teit og dumt at noen ødelegger en fin og flott skole. Det føles litt rart å plutselig flytte til en helt annen skole. Jeg savner allerede Strindheim litt. Ødeleggelsene på skolen vår får ganske store konsekvenser. Det som er bra for meg er at jeg nå har kortere skolevei.

Ida Kanutte

Jeg synes og det er veldig dumt å bytte skole

Da jeg fikk vite at skolen vår var ødelagt, ble jeg veldig lei meg og sur på dem som hadde gjort det. Det er dumt at skolen og kommunen må bruke over en million kroner på å fikse skolen igjen. Det er penger som de kunne brukt på mye annet. Jeg synes og det er veldig dumt å bytte skole, og det er mange som får mye lengre skolevei. Det er og veldig kjipt at vi kanskje må gå her resten av skoleåret (ca. 4 ½ måned).

Anna

Jeg skjønner ikke hvorfor noen gjør sånt

Først da jeg vite at det hadde vært hærverk på skolen, tenkte jeg at det ikke hadde skjedd så mye, men da jeg kom på skolen skjønte jeg at det var mer. Lærerne var stresset og vi fikk en annen type dag, og alle dagene i den uka ble annerledes. Da jeg hørte at vi skulle begynne på brakkeskole ble jeg overrasket og lei meg. Det er veldig unødvendig å ødelegge en skole sånn. Mens vi pakket så vi på film og var på tur, det var gøy. Vi var også på tur til Brøset, det var tomt og kjedelig der, men vi har fått det finere der nå. Jeg skjønner ikke hvorfor noen gjør sånt og får det til å gå utover andre. Det tar jo masse tid og penger.

Viola

Synes det var dumt og urettferdig

Da jeg først fikk vite at det hadde skjedd hærverk trodde jeg det ikke var så ille, men da jeg kom og så det, skjønte jeg at det var ille. Da jeg kom til skolen, visste de ikke hvordan uka skulle bli. Det var veldig rart. Da vi fikk vite at vi skulle på Brøset, synes jeg det var dumt og urettferdig. Men da vi kom dit og fikk vite gruppene, ble det bedre fordi gruppene var bra. Brøset er en bra skole, men Strindheim er best.

Mari

Det eneste positive er at vi får private doer

Jeg synes det er unødvendig at vi må ta ansvaret for det noen andre har gjort. Da jeg fikk vite det ble jeg skikkelig lei meg. Jeg tror ikke de som har gjort det vet helt hva de har gjort. Det eneste positive er at vi får private doer og en hel etasje for oss selv. Jeg og mange andre får en lang skoleveg.

Julia Kristine

Jeg er fortsatt litt trist

Jeg tenkte at det bare var en stor vannskade, men det var ikke «bare» en stor vannskade. Da jeg kom til skolen så jeg at noen hadde knust døra! Så flyttet vi til Brøset. Det har blitt bedre med skoleveien, men jeg er trist for at Strindheim er ødelagt og at vi må vente flere måneder før vi kan dra tilbake til Strindheim. Jeg er fortsatt litt trist, men det skal gå bra en dag. Jeg liker ikke at Strindheim ble ødelagt og at vi måtte flytte. Det er dumt at noen ødelegger Strindheim skole. Jeg savner Strindheim, så skal jeg vente og vente til dagen når vi går tilbake til Strindheim skole!

Jakob

Jeg ble trist

Først ble jeg jo litt trist, så begynte mobilen å strømme inn med chatter fra grupper på Snapchat. De sendte bilder som de hadde sett på nyheter og i avisa. Jeg fikk vite mer og mer. Da jeg kom på skolen den mandagen, var ingenting av det som sto på planen i nærheten av det som skulle skje den uken.

Maja

Strindheim skole ødelagt av pøbel

Det var gjort mye hærverk, og tar flere måneder å reparere. På Brøset har vi flyttet inn i en brakkeby. Men det kan jo bli bra, bare de får satt i stand kjøkkenet slik at vi kan lage oss mat. Jeg har fått litt lengre skolevei, men det er jo mosjon og frisk luft. Jeg har funnet en snarvei over jordene.

Aleksander

Det er dårlig gjort!

Jeg synes det er dårlig gjort, vi har jo ikke gjort noe mot dem. Det er jo veldig trist at noen har gjort noe sånt mot en barneskole. Vi har flyttet til Brøset og har det fint der. Det er ganske fint der, men ikke så fint som Strindheim. Jeg ble ganske sjokkert da mamma fortalte hva som har skjedd med skolen. Vi på 6. trinn, 7. trinn og 4. trinn har flyttet til Brøset skole og har det fint der.

Sigunn

Vi kan prøve å bli vant til Brøset

Jeg ble overrasket. Jeg visste det ikke før på mandag. Jeg ble veldig trist. Jeg bruker lang tid på å gå til Brøset. Det er jo 3,1 km dit, men til Strindheim var det kun 1,2 km, og det er mer enn dobbelt så langt. Vi kan prøve å bli vant til å være på Brøset.

Borg Jarle

Det var unødvendig å gjøre det

Jeg syntes det var dårlig gjort at noen hadde brutt seg inn på skolen og ordnet en stor vannskade. Det er dumt at vi må ta konsekvensene for noe andre har gjort. Jeg syntes det var unødvendig å gjøre det. Vi var heldig at Brøset brakkeskole var ledig akkurat da. Vi måtte flytte på fire dager. Det er en ganske bra lekeplass her, men det er liksom ikke det samme som på Strindheim. Selv om bare tre trinn ble ødelagt går det utover alle sammen. Jeg tror ingen likte at noen ødela skolen vår.

Ida

Jeg fikk en liten klump i magen

Jeg synes ikke det var noe gøy å få vite at det var noen som hadde gjort hærverk på skolen. Jeg fikk en liten klump i magen da jeg fikk høre det, men heldigvis hadde det ikke skjedd noe på mitt trinn, så da tenkte jeg at det ikke ville skje noe med vårt trinn, men der tok jeg feil. Dagen etter jeg hadde vært på skolen fikk jeg vite at 4., 6. og 7. trinn måtte flytte til Brøset skole. De neste dagene pakket vi og på torsdag dro vi opp til Brøset skole. Jeg synes det er veldig unødvendig å ødelegge en skole uten grunn for da mister vi mye av undervisninga vår. Litt av det positive er at vi får bli kjent med et nytt område, en ny skolegård og vi er ikke så mange ute i friminuttene.

Johanna

Det er urettferdig å ødelegge for andre

Jeg syns at det er urettferdig at noen få mennesker ikke har noe bedre å gjøre enn å ødelegge for andre. Det er mange som fikk lengre skolevei, og det ble vanskeligere å finne veien til skolen. Det var annerledes og spennende da vi kom fram til skolen, men den er ikke like fin som Strindheim. Den har jo ikke gymsal eller mat- og helserom, og det faget er det gøyeste på 6. trinn.

Mina

Det er spennende å få nytt lokale

Da jeg fikk vite om hærverket, ble jeg ganske sjokkert. Og det er litt synd at det har vært hærverk for ca. en million kroner på skolen, men det er spennende å få nytt lokale.

Oliver Selius

Trist og rart å forlate Strindheim skole

Da jeg hørte om hærverket, trodde jeg ikke det var så alvorlig. Etter hvert fikk vi beskjed om at de små trinnene ikke kunne være inne å ha skole. Det var ubehagelig og ikke vite hva som kom til å skje. Så fikk vi høre at vi skulle gå på brakkeskole. Det var trist og rart å forlate Strindheim skole, men spennende og litt morsomt å få ny plass å ha skole på. Flyttingen gikk fort og bra. Det ble nye plasser å utforske og vi fikk nye grupper.

Erlend

Jeg ble egentlig litt sjokket

Jeg synes det var veldig trist å høre at det var noen som hadde brutt seg inn på skolen og laget vannlekkasje på tre trinn. Først da jeg fikk vite det ble jeg egentlig litt sjokket. Og at noen hadde gjort dette mot noen som var uskyldige. Da jeg fikk vite at vi måtte på brakkeskole begynte det å kile i magen og jeg kjente at jeg var veldig spent. Jeg synes det var helt greit å flytte til Brøset. Jeg fikk en passe lang tur på ca. 3 km til Brøset.

Rikke

Unødvendig og dumt

Da jeg fikk vite det ble jeg ganske lei meg og irritert fordi det er så unødvendig og gjøre noe så dumt mot uskyldige folk som oss. For dette går bare utover uskyldige. Vi mister undervisning som vi har bruk for til vi blir eldre. Det er ganske dumt. Det kommer til å koste skolen mye penger å fikse alt, og det tar lang tid før det blir som normalt igjen. Jeg syns også at dette er litt spennende fordi vi får oppleve å må gå på brakkeskole, og vi får oppleve hva som skjer når tinger som dette skjer. Det er bra at lærerne og rektor gjør alt de kan for å få til vanlig skole til oss. Det å bytte skole for meg er noe nytt, men også litt trist og dumt for hvorfor vi må bytte skole? Noe jeg ikke skjønner er hvorfor noen bruker fritiden sin på å ødelegge noe som er veldig viktig for alle som går her på Strindheim og for dem som jobber her.

Mikael

Savner skolen min

Jeg ble veldig sjokkert da jeg fikk vite at det hadde vært innbrudd på skolen min. Heldigvis ble ikke 6. trinnet berørt, men likevel må vi på brakkeskole. Vi tok det ganske bra, men det jeg synes er viktig er at blant annet fadderbarna i hvert fall får det bra siden de er såpass små. Det var en veldig ubehagelig følelse å komme på skolen, og ikke ane hva som skjer. Det kjennes veldig urettferdig at vi, og andre skoler skal oppleve dette. Vi måtte flytte raskt til brakkeskolen og dette er første dag vi har hatt en normal dag med vanlige fag, siden vi flyttet til Brøset (brakkeskolen). Alt har gått veldig raskt, men jeg er glad vi har en såpass nære brakkeskole. Det er jo noen som får lengre skolevei, mens andre får kortere. Det er veldig rart og uvant på den nye skolen. Fin skolegård og fine bygg, men inne i byggene ser det litt gammeldags ut … Det er ikke morsomt her, jeg håper vi skal tilbake til Strindheim snart. Savner skolen min.

Leah Louise

Dårlig gjort!

Natt til den 3. februar var det noen som brøt seg inn på Strindheim skole. De stjal ingenting, men startet en lekkasje. Skadene var størst på 2., 3. og 4. trinn. Vannet gjorde skade på 3 etasjer. De som sto bak hærverket knuste vinduer, tettet igjen slukene på vaskene og satte på vannet. Da de var inne rotet de og knuste ting. Jeg synes det er dårlig gjort, og at de som har gjort det burde få seg en lærepenge. På grunn av dette må 7., 6. og 4. trinn bytte skole til brakkene på Brøset. Noen fikk lengre skolevei og det er ikke noen gymsal der. Det er heller ingen matsal å spise i. De som gjorde det burde tenke over hvordan det hadde vært hvis det hadde vært deres skole. Alle skjønner jo forskjellen på rett og galt?

Martin Elias

Hvorfor?

Da jeg hørte om hærverket på Strindheim skole trodde jeg at det ikke var så alvorlig, men da jeg kom dit så jeg at det var mye verre enn jeg trodde. Jeg synes at det var litt spennende, men også litt skremmende å bytte skole. Egentlig synes jeg at det er litt urettferdig at vi må flytte i stedet for tredje trinn, men jeg skjønner det godt. De som gjorde det bør ha skikkelig dårlig samvittighet. Og en ting til, jeg skulle gjerne vite hvorfor de ville gjøre noe sånt!

Chanelle

Håper at de som gjorde det får en lærepenge

Da jeg hørte om hærverket på Strindheim skole trodde ikke jeg at det var så store skader, men da jeg kom på skolen mandag 3. februar så jeg at mange av dørene var blitt knust og det var vann utover hele gulvet. Det er trist og dumt at vi må bytte skole. Håper at de som gjorde det får en lærepenge og at de har dårlig samvittighet. De burde tenke litt, for hvis det hadde vært dem som måtte bytte skole, så tror jeg ikke at de hadde syntes at det hadde vært så gøy.

Jente (11)

Brakkeskole-opplevelse

Jeg synes det er teit at noen gjorde hærverk på Strindheim skole og at det bare var for å ødelegge. Jeg har jo tenkt en del på det når jeg ikke har vært på skolen også. Pluss at vi ikke får alle de timene vi egentlig skulle hatt, og det synes jeg er litt dumt. Det blir jo ganske store endringer på veldig kort tid siden vi både har byttet klasse og skole. Jeg synes det egentlig har gått ganske greit. Jeg liker de nye omgivelsene og jeg synes det egentlig er ganske fint her. Og nå bor jeg ganske nær skolen også, det tar bare sånn cirka fem minutter å gå!

Elise

Jeg synes det er dumt og slemt

Første gangen jeg hørte om hærverket ble jeg sjokkert. Jeg trodde ikke det var så alvorlig, men der trodde jeg feil. Da vi måtte begynne på brakkeskolen oppe ved Brøset, begynte jeg å skjønne alvoret i saken. Jeg synes det er dumt og slemt at noen kan gjøre dette mot oss, det er hele 250 elever som måtte flytte til Brøset. Jeg tror at de som gjorde dette mot oss ikke tenkte på hva konsekvensene ble og hvor mange det gikk utover.

Christopher

Fra Strindheim skole til brakkeskole

Første dagen jeg fikk høre om at skolen var ødelagt ble jeg litt trist, men også glad. Ikke fordi skolen ble ødelagt, men at det skjedde noe nytt og spennende. Jeg visste ikke at skolen var så ødelagt. Neste dag (mandag) gruet jeg meg litt til skolen. Da jeg kom til skolen, så jeg at døra til 6. trinn (mitt trinn) var knust. Jeg prøvde å tenke på det positive, men litt senere gikk jeg til vinduet til 2. trinn, og der så jeg at veggene var ødelagt. Da begynte jeg å skjønne at skadene var store. Jeg tenkte at det var nesten vanlig at det skjer sånne skader, men jeg tok feil. Heldigvis skjedde skaden bare i 2. trinn, 3. trinn og 4. trinn. Neste dag (tirsdag) da fikk jeg vite at 4. trinn, 6. trinn og 7. trinn skulle bytte skole til Brøset skole (brakkeskole), og at vi må være der til sommeren. 6. trinn og 7. trinn gikk til Brøset for å se hvordan det var der på tirsdag. Onsdag dro 6. trinn på tur, det var gøy. Jeg sluttet å tenke på flyttingen. Torsdag startet 4. trinn, 6. trinn og 7. trinn på brøset skolen kl. 08:30.

Martin Amar

Trist og sjokkerende

Det var litt trist og sjokkerende det som skjedde med hærverket på Strindheim skole. Den 3. februar fikk jeg vite at det hadde blitt gjort hærverk på skolen og skolen fikk mange vannskader, broren min sa at det kunne hende jeg måtte begynne på brakkeskole, det var ganske trist, men det er som oftest noe positivt i det negative. Jeg liker skolen godt så langt. Det er litt egoistisk av noen å ødelegge for noen som sikkert ikke har gjort dem noe. Når noe som dette skjer, synes jeg at det er bra at de store gjør det litt bedre enn de som er yngre, på den måten blir de store forbilder for dem som er mindre. Av den grunn skjønner jeg at 4.,6.,7. trinn er de som drar og ikke 3.,2.,1. spesielt. Skoleveien min blir mye lenger, men det spiller ingen rolle synes jeg fordi man kan gjøre mer på skoleveien. Jeg er ganske overrasket over hvor fort dette har gått, under en uke etter hærverket har vi allerede flyttet. Jeg synes lærerne og elevene har tatt dette ganske fint i tanke med at vi må antageligvis være der ut 6 trinn. Skadene 6. trinn hadde fått må ha vært de minst ille, vi hadde en knust dør men ingen form for vannskader. 4. trinn hadde vært utsatt heftig for vannskadene og 2 trinn hadde knuste vinduer. Lærerne har gjort en veldig god jobb synes jeg:)

Isak Francis

Sjokkert og lei meg

Jeg fikk vite det på søndagen da det skjedde, jeg ble sjokkert og lei meg. Plutselig fikk jeg mange snaps og sånne meldinger om at skolen hadde fått hærverk og før det så trodde jeg det ikke var så ille til de som snakket på snapchat begynte å sende bilder om knuste vindu og andre ting fra Adresseavisen. Jeg fikk høre mer om det da jeg kom på skolen mandag 3. februar. På tirsdag, da jeg spiste middag, fikk jeg høre at vi måtte flytte skole, men heldigvis bor jeg veldig nær de ukene jeg bor hos mamma;) Jeg synes det er urettferdig at vi må bytte skole på grunn av noen som sikkert ikke skjønner hvor mye skade de har gjort. Vi flyttet veldig fort og vi har det egentlig veldig bra på Brøset, men savner Strindheim fortsatt.

Tuva

Dumt at vi må bytte skole

Jeg synes det er dumt at vi må bytte skole fordi det er noen som har gjort hærverk. Det er mange av oss elever som får lengre skolevei og vi får problemer med noen av fagene våre. Det er også dumt at kommunen må bruke verdifulle penger på over en million kroner når vi kunne bruke de pengene på andre ting til skolen, som nye bøker eller nye klatrestativ eller noe. Og jeg synes mest at de som gjorde hærverk burde betale for sine egne skader.

Dina

En ødelagt skole

Jeg er ikke glad for det som har skjedd, det har påvirket oss mye. Det var dumt at vi måtte flytte skole, men jeg er glad for at trinnet ikke måtte splittes og at vi måtte gå på forskjellige skoler. Det er ekkelt å tenke på at noen ville ødelegge en skole for barn på den måten. På Brøset er det litt rart og jeg håper at vi ikke skal være der lenge. Det kan ta et halvt år å reparere skadene. Jeg håper at det går fortere.

John Kristian

Det er dumt å gjøre hærverk

Jeg synes det er dumt at noen gjør hærverk og ikke tenker på hvordan det blir for oss, for nå har vi fått en annen skolevei og til en del er den lenger. Og jeg synes det er veldig dumt at noen vil gjøre sånn mot en barneskole. Og jeg synes det er hensynsløst, for det koster jo veldig mye å fikse det.

Nora Elvira

De som gjorde alt det her får betale

Jeg syntes det var trist da jeg fant ut om hærverket på Strindheim, men jeg tenkte ikke mye om det. «Det er jo bare noen knuste glass og vann overalt, ikke sant?». Jeg hadde faktisk vært borte hele året i fjor, så tenk hvor lei meg jeg ble da jeg forsto hvor ille det egentlig var. Jeg, etter et helt år i et helt annet land, kommer til å gå på en brakkeskole og vente. Jeg håper jeg kan komme tilbake til Strindheim snart, og at de som gjorde alt det her får betale.

Victoria

Det er veldig spennende, men også litt uvant

Jeg går på Strindheim skole i 6. trinn. Forrige helg var det hærverk der. Jeg synes det er veldig dumt og rart at de gjorde det. På grunn av hærverket måtte vi bytte skole til Brøset. Det er veldig spennende, men også litt uvant. Siden vi måtte bytte skole har jeg fått en ny skolevei. Den er veldig lang. Da jeg gikk til skolen i dag, hadde jeg veldig vondt i bena. Lærerne og noen elever har vært veldig flinke med å sette på plass bordene og stolene. Det setter jeg veldig stor pris på.

Ulrik

Hvorfor gjøre noe sånt mot en uskyldig barneskole?

Da mamma søndag kveld, 3. februar, sa at det hadde blitt gjort hærverk på skolen vår, ble jeg sjokkert og irritert. Jeg skjønte ikke helt hvorfor noen vil gjøre noe sånt mot en uskyldig barneskole. Heldigvis fikk vi kjapt ny brakkeskole på Brøset. Den er litt gammeldags og slitt, men vi tror vi kan gjøre det koselig her med tegninger og annet pynt. Det er litt uvant med ny skolevei og ny gruppe, men det venner vi oss til.

Theodor

Alle rommene er ødelagt av vann

Det har jo vært hærverk på Strindheim skole og det er veldig trist for oss. Det er mange på Strindheim som må gå på Brøset skole, fordi nesten alle rommene er ødelagt av vann. 2., 3. og 4. trinn har ingen klasserom. 6., 7. og 4. trinn på dra på Brøset skole, og de minste får låne klasserommene. Noen synes det er urettferdig, men vi må passe på de minste. Det er utrolig hvor fort vi greide å flytte, det tok bare 2–3 dager å flytte alle skoletingene og 250 barn, og nå er vi klare til å ha vanlige skoledager igjen, men her på Brøset er det litt gammeldags og morsomt. En del elever får lengre skolevei nå, mens andre får kortere. Alle som har hjulpet oss er veldig hjelpsom, særlig lærerne.

Marion Sofia

Trist å forlate Strindheim skole

Jeg synes det er dumt at noen vil gjøre noe så dumt, men det har ikke påvirket meg så mye jeg får ikke så mye lengre skolevei, men det er litt trist å må forlate Strindheim skole.

Emil

Veldig mange synes dette er veldig trist

Strindheim ble nå nylig utsatt for oversvømmelse. Tre kraner hadde stått på i mange timer, og Strindheim er helt gjennomvåt, særlig på 2., 3. og 4. trinnsarealene. Mellomtrinnet er nesten helt urørt, bare litt hærverk. Veldig mange synes dette er veldig trist, det kommer til å koste mye penger som kunne blitt brukt på noe annet. Og for noen er det litt lengre skolevei til skolen. Men det er noen positive ting ved å dra til brakkeskole også, det er nemlig en opplevelse for livet, og det er alltid gøy å gjøre noe nytt!

Håvard

Jeg ble veldig forskrekket

Jeg synes det var veldig dumt at vi måtte flytte til Brøset på grunn av hærverket på skolen, men det er også litt fint for da får vi blitt kjent med et nytt sted! Det er ikke like fint som Strindheim, men jeg trives der for det. Da jeg fikk høre om det ble jeg både spent og usikker på om det var sant, så jeg dro til skolen (det var på en søndag) og så det og ble veldig forskrekket. Da vi fikk vite at vi skulle på brakkeskole lurte jeg på hvorfor vi skulle når ikke vårt trinn fikk vannskader og sånt, men da sa rektor at det var fordi vi var eldst. Nå går det helt fint å gå på Brøset selv om det er en ganske mye lengre skolevei for meg.

Eirill

Jeg er veldig sint inni meg

Jeg går på Strindheim skole har vært veldig sint inni meg fordi at det har blitt hærverk av noen voksne eller ungdommer på strindheim skole, det var så ille at 6.,7. og 4. trinn måtte gå på brakkeskole i noen måneder. Jeg var veldig redd for at jeg og de andre måtte gå på brakkeskole, men sånn er livet bare. Jeg og klassen min skulle gå og se på brakkeskolen for å se hvordan det så ut der. Da bestevenninna mi pekte på hvordan det så ut, ble jeg litt sånn rar i ansiktet. Det var fint inni, men var litt rart på utsiden. Den følelsen jeg hadde da vi kom til brakken var liksom litt nysgjerrig og spennende samtidig.

Lucie

Jeg liker ikke å være på Brøset

Jeg liker ikke å være på Brøset, men det er bra vi har en skole å gå på. Det er bra at det skjedde nå, fordi det snart er vinterferie og leirskole, så vi kommer ikke til å være her så mye. Det er mye mere trafikk denne veien og det er lengre å gå.

Stefan

Dumt at skolen ble ødelagt

Jeg synes det er dumt at skolen ble ødelagt, for nå går vi på en brakke. Siden skolen er ødelagt, har jeg dobbelt så lang skolevei. Men brakken er fin utenpå, men ikke inne. Vi har ikke grønntavle, noe som gjør det vanskeligere for lærerne å vise ting vi skal gjøre. Og det er veldig mye søppel i en elv rett ved brakken. Strømmen er ikke veldig bra, så vi sliter med å lade chromebooks. Vi mangler ganske mye som skulle vært her.

Emil Ole

Jeg tenkte på hva som skulle skje videre med oss

Jeg ble veldig sjokkert da jeg fikk vite den triste nyheten. Jeg tenkte på hva som skulle skje videre med oss, og når jeg fikk vite at vi skulle gå på Brøset brakkeskole tenkte at dette kunne bli spennende. Det var et stort område, så jeg kommer til å kose meg her når det blir varmt igjen. Man kan også leke boksen går og gjemsel.

Birk

Det er dumt at de ødela for de minste

Jeg synes det er dumt at de ødela for de minste, fordi de blir sikkert litt skremt og de skjønner ikke helt hva som har skjedd. Jeg synes det er dumt at vi må ta konsekvensen av noe andre har gjort. Jeg synes det er litt bra at vi får en forandring, men vi fikk ikke lik undervisning de første dagene.

Emma Sofie

Jeg ble både sint og lei meg

Da jeg først fikk vite at vi måtte på en ny skole helt til våren, ja da ble jeg både sint og lei meg. Det er forferdelig at folk har gått inn i skolen for å ødelegge. Vi har ikke lenger muligheten til å ha den gamle mat og helsen, og det er en stund til det blir skolemat. Jeg skjønner ikke hvordan folk kan få glede ut ifra det de har gjort. Flere av de jeg kjenner er også lei seg, men det er ikke noe vi kan gjøre med. Her går dagene fort og jeg koser meg faktisk, mens på den gamle skolen var det for mange folk.

Isak

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå