Debatt:

NRK-serie snakker ned yrkesfag

Arkivbildet viser Are Søpstad, Anders Øiaas og lærling Lars Aasprong i møte med Ap-politiker Marek Jasinski. I dette leserinnlegget er det Søpstad som reagerer på en scene i en NRK-serie.   Foto: Morten Antonsen

Saken oppdateres.

NRK sender for tiden en serie på TV som heter Twin. Jeg fikk et tips om en scene der en elev kalles inn til et møte hos sin lærer med sine foreldre der læreren sier at hun står i fare for å ikke få karakter i naturfag og matematikk. Det vil da begrense hennes mulighet til videreutdanning og at det kan bli byggfag på Leknes om hun ikke skjerper seg!

Are Søpstad  Foto: Morten Antonsen

Interessert i debatt og meninger? Les flere saker her.

Hvordan kan NRK tillate seg å snakke ned yrkesfag på denne måten? Her jobbes det godt over det vidstrakte land med å bevisstgjøre ungdom på at å velge yrkesfag gir vel så mange karrièremuligheter som studiespesialisering. Denne ukulturen med at yrkesfag ikke er bra nok av mange forsterkes ettertrykkelig i denne scenen. Dette er et slag under beltestedet for oss som jobber innen yrkesfaglig utdanning.

For at Norge skal oppretteholde sin gode levestandard så trenger vi faktisk én million nye arbeidsplasser innen 2060 og svært mange av dem vil være inne yrkesfaglig sektor.

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå