Debatt:

Er det røykeforbudets skyld at folk skjeller hverandre mer ut nå enn før?

Replikkene og latteren satt løst og debattantene applauderte gode argumenter mens røykskyen lå lavt over bordene. Slik er det ikke lenger.

  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Saken oppdateres.

Sylvi Listhaug fordømmer personhetsingen av Lan Marie Berg. Flott, hun vet hvordan det er. Jeg husker for 40-50 år siden. Da var det en fornøyelse å følge politiske debatter. De diskuterte sak så fillene føyk, men aldri personsjikane. Da kunne folk skille mellom person og sak. Aldri hørte man personlige skjellsord eller stempling.

LES OGSÅ: Røyking blant tenåringer hører historien til

Gustavsen, Røyseland, Bondevik, Gerhardsen og Willoch med flere diskuterte og argumenterte sak på en underholdende og ofte vanvittig morsom måte. Replikkene og latteren satt løst og debattantene applauderte gode argumenter mens røykskyen lå lavt over bordene. Slik var det også i min vennekrets.

Harry Ellingsen 

Vi satte vår ære i å ha egne meninger og diskuterte så taket løftet seg høyere enn ølglasset. Men nettopp på grunn av dette var vi de beste venner selv om vi hadde motsatt politisk standpunkt. Kan det være røykeforbudets skyld at de har blitt så sure, fornærmede og personorientert?

LES OGSÅ: Nå er også e-sigarettene omfattet av røykeforbudet

Eller skyldes det at pressen legger lokk på politisk ukorrekte meninger, at de som har dem blir stemplet og latterliggjort? Sånt kan skape raseri og stygge utblåsninger på samme måte som når en skrur igjen sikkerhetsventilen på en dampkoker. Ikke vet jeg, men røykeforbudet må nok ta sin del av skylden.

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå