Debatt:

Takk til lærerne!

La lærerne få vite det, dag etter dag! Støtt dem i det livsviktige arbeidet! Jeg kan ikke få takket nok!

Takk Astrid ved Bispehaugen skole. Du lærte min sønn Thomas å knekke lesekoden i 1. klasse, skriver innleggsforfatteren, som også takker andre lærere i Trondheim.  Foto: Marthe Hårstad

Saken oppdateres.

Takk Astrid ved Bispehaugen skole. Du lærte min sønn Thomas å knekke lesekoden i 1. klasse, og du var så tålmodig da han heller ønsket å leke med lego og biler enn å sitte stille og lese. Det greide du selv når du var alene med opp mot 30 barn! En umulig oppgave i utgangspunktet! Han var så stolt på foreldremøtet da du fortalte at han hadde lært å lese. Du hadde gitt han nøkkelen til bøkenes verden og la grunnlaget for hans utvikling. Nå leser Thomas litteratur og har glede av skole og bøker.

LES OGSÅ: Slik har de tatt vare på elevene på Charlottenlund i dag

Takk Ove ved Lilleby Skole. Du var kvikk i replikken og en standhaftig lærer. Etter kort tid fikk Thomas et kvikt muntlig språk som lignet ditt. Han så tydelig opp til deg da han tok opp i seg din måte å snakke på, og det skjedde helt plutselig en dag! Han hadde samlet på ord, og en dag sprang de ut i full blomst. Det var som om han fikk en motor med ord som trillet ut av munnen.. Om dere bare visste hvor viktige dere er!

Heidi Thorp Stakset   Foto: Privat

Takk, Else på Lilleby skole. Da du kom inn i klasserommet, fikk alle guttene lengre hår. De ble romantiske og kunstnerisk anlagte, og samtidig nøye i realfag. Min sønn malte de nydeligste bilder som fortsatt henger på veggen hjemme, en evig sommer av solsikker og bruer. Han fikk en kunstnerisk stemme og sang på scenen ved jule -og sommeravslutning. Han leste egenkomponerte, lyriske tekster!

LES OGSÅ: Nå må lærerne snakke om politikk så elevene forstår

Takk også til de unge lærerne ved Rosenborg ungdomsskole som underviste med glede og bekreftelse, og tok med klassen på spennende turer på fjellet. Thomas snakket lenge om å besøke dere! Takk lærere og ansatte ved Tora Storm videregående. Her får min sønn faglige utfordringer og nye kunstneriske muligheter på pianoet. Lærerne har høy integritet og legger til rette for at elevene skal greie seg på alle plan.

Lærere er det viktigste for barnas utvikling av evner, språk og viten som gir dem bevissthet om seg selv og omverdenen. La lærerne få vite det, dag etter dag! Støtt dem i det livsviktige arbeidet! Jeg kan ikke få takket nok!

Følg Adresseavisen Debatt på Facebookog Adresseavisen på Facebook,Instagram og Twitter

På forsiden nå