Debatt.

Pelsdyroppdretter setter sin lit til Frp: Nå kan det bli flertall for full erstatning til oss

Det som har foregått til nå, er et uverdig og stygt spill, der folk skal lures til å tro at pelsdyrbøndene får bra erstatning, mens virkeligheten er omtrent full ruin, skriver pelsdyroppdretteren.  Foto: Terje_Svaan Terje Svaan

Saken oppdateres.

Etter at Frp gikk ut av regjering, kan dokument 8-forslaget fra Sp i Stortinget, om full erstatning til pelsdyroppdrettere, få flertall 11. februar.

Det er utrulig viktig for oss. Og et signal til næringslivet om at Høyre må tvinges til å føre forutsigbar næringspolitikk. Husk at det er mange pelsbedrifter som ligger an til en kompensasjon på bare 9 til 15 prosent av takserte verdier! Det var kun 60 produsenter med mink som fikk et ensidig løft i høst, med en forbedret sluttpakke. På tredje året går disse i uvisshet, alle sliter, flere slutter på grunn av dette kjøret fra regjeringa og banker som har mistet sikkerhet når alt plutselig uten grunn skal avvikles, etter en hestehandel på Jeløya.

Interessert i debatt og meninger? Les flere saker her.

Nå har vi forventninger om at Stortinget ordner normal, anstendig politikk og erstatning til oss. Regjeringen bør selv komme med dette. Trønderske politikere i regjeringspartiene bør vaske sine hender og kreve at regjeringen snur, og gir full erstatning til de 200 familiebedriftene med pels. Det som har foregått til nå, er et uverdig og stygt spill, der folk skal lures til å tro at pelsdyrbøndene får bra erstatning, mens virkeligheten er omtrent full ruin. For eksempel av de 840 millioner til næringa er det kun 440 millioner som går til å dekke urealiserbare verdier.

Tenk dere at staten kommer å river huset ditt, og så får du utbetalt 12 prosent av markedsverdien! Slik er det nå. Vi håper Frp ordner dett for oss.

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

OPPTATT AV DEBATT? Lytt til en debatt-podkast, i regi av ungdommer på Saupstad og Kolstad: Helsesista svarer om ensomhet, sex, følelser og porno

På forsiden nå