Debatt

Vindkraft og naturtap

Vern av naturområder mot vindkraftens påviselige ødeleggelser er ikke bare et lokalt og snevert syn, skriver innleggsforfatteren.  Foto: Ronny teigås

Saken oppdateres.

I Adresseavisen på nett den 30. januar 2020 avlegger Dorte Solvang og Arne Fredrik Lånke, begge ansatte i Stormvind A/S, Naturvernforbundets Alette Sandvik og Hege Loholt et retorisk besøk. De to fra Stormvind skriver: «Skal Norge ikke kunne bruke noe av egen utmark for å dekke egne utslippskutt, eventuelt også dele noe? Man må ha et globalt perspektiv.».

Det underforståtte budskapet fra Solvang og Lånke er at innsats for vern av naturområder mot vindkraftens påviselige ødeleggelser er et lokalt og snevert syn, mens et «ja» til vindkraft i landets utmark er et globalt og derfor mer vidsynt perspektiv.

LES OGSÅ: Vindkraftkonsulent med panikk?

Da glemmer de to at både FNs naturrapport og utallige dokumentasjoner fra de fleste av jordens økosystemer forteller om et akselererende naturtap, og siden dette naturtapet skjer over hele kloden er det et like globalt fenomen - en like global krise - som klimaendringene.

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå