Debatt:

Takk til kloke, modige politikere i Trondheim

Lars Korsnes takker bystyret for de støtter oppropet om å evakuere enslige mindreårige og barnefamilier fra flyktningeleiren på Lesvos. Bildet er tatt i forbindelse med at han blir etterforsket for å ha ansatt en papirløs.  Foto: Terje Svaan

Saken oppdateres.

Tusen takk til Trondheim bystyre ved SV, Ap, MDG, Rødt, Venstre, KrF og deler av Sp som i forrige uke vedtok å støtte oppropet om å evakuere enslige mindreårige og barnefamilier fra flyktningeleiren Moria på øya Lesvos i Hellas!

LES OGSÅ: Etterforsket for å ha ansatt en papirløs

Situasjonen for menneskene i flyktningleiren har gradvis gått fra vondt til verre, til å bli en akutt humanitær krise. Leiren som er bygget for 3000 mennesker huser nå over 20 000. På grunn av storpolitikk mellom EU og Tyrkia, må båtflyktningene bli på øya og antallet vokser derfor fra dag til dag. Og med det blir leveforholdene i leiren blir stadig verre.

Nyfødte sover i sommertelt selv om temperaturene kryper ned mot null. Barna er kronisk redde og mange går ikke ut av teltene sine. Sykdom florerer og køene for å få mat, vaske seg og for å gå på do, er timelange. Mangelen på helsehjelp er akutt, 140 barn har kroniske livstruende sykdommer de ikke får hjelp for. En baby har dødd av dehydrering. Skoletilbud fraværende.

LES HER: Iranske Sayed (60) kan få amnesti

Psykologisk er dette betingelser å leve i som vil skade barna for livet. Det har ført til at barn helt ned i toårs alder driver selvskading. Tiåringer forsøker å ta sitt liv. Hjelpeorganisasjonene gjør så godt de kan, men dette er en krise som bare kan løses politisk.

Derav oppropet til utenriksministeren om at hun må ta initiativ til å finne felleseuropeiske løsninger, slik at lidelsene på Europas dørstokk kan ta slutt. Enten det innebærer at man oppretter bedre leire, at barnefamiliene flyttes til fastlandet eller man finner en fordelingsnøkkel for alle de europeiske landene. Alle de store frivillige organisasjonene har slått alarm og nå begynner også politikerne å våkne. Takk til kloke, modige politikere i Trondheim som viser vei!

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå