Debatt:

Manglende sosiale antenner fra Fosen vind

Vindturbiner med anleggsvei i Roan, tilhørende Fosen vind DA.  Foto: Morten Antonsen

Saken oppdateres.

Et gjentakende tema er om hva som er viktigst: Sosial kompetanse eller faglig kompetanse(?). Det kan ofte være vanskelig å enes om, men når noen mangler begge deler, er enigheten unison. Kommunikasjonsansvarlig i Fosen vind har i alle fall synliggjort manglende sosial kompetanse – og det som kommunikasjonsansvarlig! Sametingspresident Alili Keskitalo sier «hvor ufølsom går det an og være»! En blir følelsesmessig ført tilbake til den tiden den hvite mann erobret Afrika og beordret de rettmessige eierne om å stå til tjeneste og hadde moro av å la dem fremføre sin «morsomme» kultur. Ren underholdning!

LES OGSÅ: - Dette er en frekk og usmakelig invitasjon

Jeg trodde at selskap av Fosen vind sin støpning hadde kommet noe lenger i anstendig opptreden. Kommunikasjonsansvarlig Geir Fuglseth sier i intervjuet med Adresseavisen at samene fikk en gylden mulighet til å vise hvordan de brukte Storheia som beiteområde. Skulle det være nødvendig etter mange års strid om dette beiteområdet? Har de sovet i timen: Kanskje nærmere en «tornerosesøvn»!

Norge har opp gjennom historien vist samene forakt gjennom en grusom fornorskningsprosess. Norge har omsider innsett hvor skammelig staten har opptrådt. Men det har tydeligvis ikke gått inn hos alle og spesielt ikke når det er snakk om klingende mynt.

Interessert i debatt og meninger? Les flere saker her.

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå