Debatt:

Hvor er dugnadsånden, Erna?

Da blir dine ord om samhold og solidaritet hule, skriver Katrin Glatz Brubakk til statsminister Erna Solberg.  Foto: Privat

Saken oppdateres.

Vi er inne i Norges viktigste dugnad. Likevel avviser du å delta på dugnaden for de aller mest sårbare i Europa. Hvor er solidariteten da?

Tyskland har invitert til en europeisk dugnad for å evakuere 1600 av de mest sårbare barna fra flyktningeleiren Moria i Hellas. Helsehjelpen har vært svært mangelfull over lang tid.

Ungene er kalde på føttene og kronisk forkjølet. De er redde og psykiske problemer florerer. Deres barndom er i ferd med å renne ut i sand. Og nå truer viruset. Med 1300 mennesker på én vask, familier som har tre kvadratmeter å leve på og dårlig immunforsvar i utgangspunktet, vil korona leve glade dager. Og syke barn og voksne være i ekstrem fare.

Les også: Det går over. Det betyr ikke at det er lett

Det er for de sårbare gruppene vi nå mobiliserer for dugnad her hjemme. Og dugnad er en fin del av den norske folkesjela, sier du Erna. Og likevel avslår du nå Tysklands tilbud om å delta på dugnaden for de aller, aller svakeste i Europa. De som har mistet alt og som nå kan miste livet.

Da blir dine ord om samhold og solidaritet hule.

Les også: Dere må gjerne heie på oss!

Her kan du lese flere saker om koronaviruset.

Les om våre nye debattsider: Kjære leser og debattant i Adresseavisen: Du har mye å glede deg til!

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå