Høyre-Egseth svarer igjen: Et nødvendig klima-ultimatum fra MDG til Ap og SV

Saken oppdateres.

Red.anm.: Endring lagt inn 3. desember 2020: Miljødirektoratet oppga først at utslippene av klimagasser i Trondheim hadde økt med nærmere 10 prosent fra 2015 til 2018. Nylig endret direktoratet dette tallet til ca. 5 prosent. Endringen skyldes at det opprinnelig ble gjort en feiltelling. Samtidig med denne nedjusteringen av 2015-2018-tallene, ble det gjort en liten oppjustering av utslippene for 2009 til 2015.

Dette er et svar på Ola Lund Renolens innlegg: Klimahandling nå!

Det er ikke riktig at jeg «skyter mot» SV, AP og MDG fordi utslippene i Trondheim økte med 7000 tonn fra 2017-2018. Det jeg reagerer på, er at utslippene i byen vår har økt med over 10 prosent siden Ap, SV og MDG gjenvant makta i 2015. Til tross for lovnader om utslippskutt. Det samme skjer i MDG-styrte Oslo og Bergen: Klimagassutslippene gikk opp, ikke ned fra 2017-2018.

Jeg merker meg at Renolen i sitt innlegg til meg stiller et ultimatum for videre politisk samarbeid med SV og Ap når han skriver at MDG ikke kan leve med at utslippene øker på MDGs vakt. Det er bra. La oss håpe at det betyr at MDG får dratt SV-Michelsen og Ap-Ottervik i en grønnere retning.

Det trenger byen vår.

LES BAKGRUNN: Klimasmell for Trondheim - utslippene øker

Denne debatten har pågått en stund, les alle innleggene her:

Les om våre nye debattsider: Kjære leser og debattant i Adresseavisen: Du har mye å glede deg til!

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå