Trondheim lar boliger står tomme - regningen går til andre kommunale leietakere

SVein Otto Nilsen til sak om elbil og parkering  Foto: Vegard Eggen

Saken oppdateres.

Politikerne i Trondheim skal snart behandle boligpolitisk plan. Boligpolitisk plan skal være kommunens strategiske plandokument for den generelle og sosiale boligpolitikken.

Det er mange år siden Trondheim kommune har hatt en sosial boligpolitikk ettersom nesten alle utgifter i dag blir belastet leietakerne.
Husleiene er ikke langt unna vanlig leie på det private markedet.

LES OGSÅ: Ta deg en tur innom speilet, Egseth

Det er et faktum at svært mange kommunale boliger i Trondheim står tomme i lengre tid. Jeg har som bystyrepolitiker tatt opp problemet med tomme leiligheter mange ganger. Jeg har hele tiden tenkt at Trondheim kommune taper store inntekter ved å ha kommunale leiligheter tomme, men nå har jeg fått svaret.

LES OGSÅ: Holdning over underholdning, Ottar Michelsen

Trondheim kommune belaster de andre kommunale leietakerne for de leilighetene som står tomme. Det spiller derfor ingen rolle for kommunens økonomi at leiligheter står tomme så lenge de andre leietakerne får påplusset sine husleier de kostnadene disse leilighetene utgjør. Dette gjør nok i tillegg at leilighetene kan bli stående tomme lengre enn det som er nødvendig.

Jeg vil spørre direkte: Har en kommune virkelig lov å belaste andre leietakere for de utgifter som man får ved å la kommunale leiligheter stå tomme?

LES OGSÅ: Ikke skyld på alle andre, SV-Michelsen

Les om våre nye debattsider: Kjære leser og debattant i Adresseavisen: Du har mye å glede deg til!

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå