16 LO-ledere i Trøndelag: Ja til levende norsk industri

LO Trøndelag har nå 100.000 medlemmer  Foto: Espen Bakken

Saken oppdateres.

Arbeid til alle er et overordnet mål for LO. Med rekordhøy arbeidsledighet er det mange arbeidstakere som frykter for fremtiden og sine arbeidsplasser. Nå står viktige industriarbeidsplasser i fare for å bli rasert.

En industrimotor for Trøndelag er Kværner Verdal med sine over 700 industriarbeidsplasser. Bedriften skaper også stor aktivitet i andre bedrifter over hele regionen. Fremtidsutsiktene viser at Kværner Verdal står på kanten av stupet. Det kan bli full stopp neste år om Stortinget ikke finner en bedre løsning enn regjeringens forslag. Derfor er det avgjørende viktig at Stortinget nå sørger for at vi får på plass en midlertidig endring i skattesystemet, som bransjen skal betale på et senere tidspunkt.

LES OGSÅ: Lege om korona-utbrudd: Folks tillit er vår kollektive vaksine

Sjekk ut: midtnorskdebatt.no

Samtidig vil vi minne om viktigheten av denne næringen. Vi er helt avhengig av leverandørindustrien for å fortsette inn i det grønne skiftet. Forsvinner disse arbeidsplassene redusere landets muligheter for å lykkes innenfor havvind, CO2-håndtering og hydrogenutvikling.

Kværner Verdal har vært gjennom flere bølgedaler. Denne gang kan nedturen bli så dyp at Trøndelag mister industriarbeidsplasser og et viktig kompetansemiljø. Det trengs politisk vilje til å snu situasjonen.

LES OGSÅ: Vi må heller betale folk for å jobbe

I Trøndelag har LO over 100 000 medlemmer fordelt på over 100 fagforeninger. Vi står sammen med industriarbeiderne og kjemper for rammevilkår for en levende norsk industri, og fremtidens grønne arbeidsplasser.

 • Kristian Tangen, regionleder LO Trøndelag
 • Anita Steinkjer, leder LO i Verdal
 • Hilde Grevskott, leder LO i Steinkjer og omegn
 • Kim Olav Johansen, leder LO i Levanger
 • Mads Nervik, leder LO i Inderøy og Leksvik
 • Ola Duås, leder LO i Oppdal og Rennebu
 • John-Peder Denstad, leder LO i Trondheim
 • Stian Pachov, leder LO på Hitra og Frøya
 • Øyvind Wiger-Haraldsvik, leder LO på Fosen
 • Hanne Lise Fashing, leder LO i Namsos og omegn
 • May-Iren Arnøy, leder LO i Ytre Namdal
 • Knut Erik Ljøkelsøy, leder LO i Orkland og omegn
 • Renè Holm, leder LO på Røros og Holtålen
 • Alf Roar Slind, leder LO i Selbu og Tydal
 • Kristine Almhjell Jenssen, leder LO i Størdal og Meråker
 • Annar Gravråk, leder LO Gauldal

Følg Adresseavisen Midtnorsk debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå