Debatt:

E6 og lokalpolitikk

E6 er planlagt utbygd mellom Ranheim og Åsen. Her fra Malvik.  Foto: Marianne Tønset

Saken oppdateres.

Jeg trodde det var en selvfølge at vi bygger ny europavei for å komme fortere frem, ha større kapasitet, og en effektiv infrastruktur. Et Trøndelag som spiller sammen med resten av landet og er effektivt innad.

Vi ønsker et Utkant-Norge som knyttes sammen og gir konkurransedyktige næringer. Jordbruksvarer til markedene, lakseeksport, fôr-transport, råvarer inn og deler til produksjon. Det kreves nettverk av mange aktører for å kunne eksportere.

LES OGSÅ: Statlig plan for ny E6 er en dårlig idé

Så er Nye Veier klare til å investere mange milliarder i ny og etterlengtet E6. En nasjonal transportåre av dimensjoner. Da trer småkongene frem i Malvik, og vil stoppe dette på grunn av ønske om enda en tunnel.

Hvor mange ganger har jeg hoppet gjennom alle fartsdumpene i Malvik på vei til flyavgang på Værnes på grunn av stengte tunneler? Politikere der har ikke klart å få frem hva som er så alvorlig galt med Nye Veiers planer, at de vil stemme i mot. Flisespikkeri er det.

LES OGSÅ: Byggestart for ny E6 mellom Ranheim og Værnes kan bli utsatt i åtte år

Og så er det kommunedirektøren i Trondheim som anbefaler å si nei til planene. De legger til rette for mer biltrafikk og vi har nullvekst-mål, sier han. Edelt det, og greit om lokalpolitikerne ønsker en romantisk bykjerne. Men ikke la det gå ut over Trøndelag. Vi bygger europavei for de neste 50 årene. Da er bilene og trailere elektriske. De er selvkjørende og samfunnet mer automatisert. Mye endres. Ap har historisk forstått betydningen av industri, men hvor er de nå? Og senterpartiet med levende distrikter, også fraværende!

Småkonger, se ut over eget rike. Det finnes noe større!

SE DEBATTEN: E6 Ranheim-Værnes: - Arbeiderpartiet vil spenne krokfot på hele Trøndelag

LES OGSÅ: Vi må si ja til ny E6. Nå

Her kan du lese mange debattinnlegg og artikler om Nye Veier og utbyggingen av E6 Ranheim-Værnes.

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter


På forsiden nå