Politiet er ikke der når vi trenger dem som mest

Når vi står i en krevende eller akutt situasjon, der vi absolutt skulle hatt politiet til stede, er de for langt borte, skriver innleggsforfatteren.  Foto: GORM KALLESTAD NTB Scanpix Politi

Saken oppdateres.

Jeg er helt enig i tittelen «Politireformen skal trygge hele Trøndelag i en ny tid» i Adresseavisen 6. juli, ført i pennen av Høyre-politikerne Olav Noteng og Guro Angell Gimse. Innlegget er skrevet som et motinnlegg mot det jeg skrev 2. juli: Nærpolitireformen - et svik mot et samlet Trøndelag.

Mine to mot-debattanter kan dessverre ikke ha fått med seg poenget i mitt innlegg. Dette handler om trygghet for innbyggerne i hver en krok i Trøndelag. Det er som Høyre-ordfører Kristin Strømskag på Frøya sier i et intervju i Adresseavisen 7. juli: Vi opplever en utrygghet blant innbyggerne våre.

For meg er det dette denne saken dreier seg om. Det er ikke jeg personlig «som føler meg sveket», som innleggsforfatterne skriver. Det er bygdene som er sveket i denne saken. Ikke minst ordførerne i kommunene i vårt fylke har gitt utallige tilbakemeldinger på dette siden 2016 og frem til i dag.

Dette har jeg ikke minst fått bekreftet fra vår egen ordfører her i Osen, John Einar Høvik. Han forteller at han og hans kolleger både i Namdalen og på Fosen har gitt et utall uttalelser som samsvarer med det jeg har prøvd å gi uttrykk for: Distriktene i Trøndelag er ikke fornøyd med gjennomføringen av nærpolitireformen, en reform som heller beskrives som en fjernpolitireform ute i distriktene.

Les også lederen: Godt signal om å styrke politiet i distriktet

Min kamp er ikke mot de by-utfordringer som må løses, heller ikke mot den nye tids utfordringer. Jeg støtter selvsagt fullt ut politiets innsats i forhold til å bekjempe alle former for overgrep mot barn. Likeså må selvsagt politiet settes i stand til å takle all aktivitet som utøves for å svindle folk gjennom den digitale og elektroniske verden. Dette er vi enige om!

Det vi ikke har en felles forståelse for er at når vi står i en krevende eller akutt situasjon, der vi absolutt skulle hatt politiet til stede, er de for langt borte. Responstida er for lang! Dette gir oss en følelse av at politiet ikke er oss til hjelp når vi trenger dem som mest.

Les også debattinnlegget: - Politimesteren vår er flinkest i klassen på sentralisering

Jeg innrømmer det gjerne; det er synd at det er så stor avstand mellom virkelighetsoppfatning til de som sitter i de urbane , sentrale strukturer som bystyret og Stortinget i forhold til oss som lever og bor ute i distriktene. Når jeg snakker om hele Trøndelag, snakker jeg like mye om Osen, Namsskogan, Frøya og Holtålen, som jeg snakker om Trondheim by.

Håper vi kan enes om et felles mål: Politireformen skal trygge alle i alle deler av Trøndelag!

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå