Legg fra deg mobilen når du kjører!

Saken oppdateres.

Fredag 31. juli like før kl. 10 var jeg på vei over fotgjengerovergangen i 30-sonen i Bromstadvegen, der den krysser Brøsetvegen. En Tesla kommer kjørende fra øst. Jeg står klar til å gå over vegen og venter på at bilen skal stoppe. Sjåføren sitter og stirrer på mobilen sin i fanget, tydeligvis uten å ha lagt merke til meg, og bilen kjører rett over fotgjengerovergangen, uten antydning til å stoppe. Jeg stoppet og ventet.

LES OGSÅ: Du kjører ikke bil og ser på mobilen

Et barn, en svaksynt eller en litt uoppmerksom fotgjenger - kanskje også opptatt med mobilen sin - kunne ha vandret ut. Konsekvensene kunne vært katastrofale. Det skremmer meg at det kan forekomme så åpenbar bruk av mobiltelefon i bil, midt på lyse dagen, i et område med mange fotgjengere og biler, skoler, barnehager og idrettsanlegg i nærheten.

LES OGSÅ: 38 tatt i mobilkontroll på samme sted

Legg fra deg mobilen når du kjører! Det er veldig enkelt, og hindrer at potensielt livsfarlige situasjoner oppstår.

PS: At bilen var en Tesla har absolutt ingenting med saken å gjøre, dette er ikke et surt innlegg mot Tesla-eiere, men kanskje sjåføren ser dette på trykk og tenker seg om og heller lar mobilen ligge neste gang.

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå