Ølsalg i hele åpningstiden

Oslo 20180212. Handle øl i butikk. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix  Foto: Gorm Kallestad

Saken oppdateres.

Nå har matbutikkene åpent til kl. 23 mandag til lørdag, men ølsalget må stenge kl. 20.00 på hverdager og kl. 18.00 på lørdager. Da er det tre timer på ukedagene og fem timer på lørdager de går glipp av en stor del av omsetningen.

LES LEDEREN: Lokale bryggeri bør få selge litt sterkere øl

Jeg mener ølsalget bør være åpent like lenge som butikkenes åpningstider. Stenger en butikk kl. 23 så skal en også få kjøpe øl til kl. 23. Øl er den største salgsvaren for en dagligvarebutikk. Dette forbudet må opphøre snarest.

LES OGSÅ: Bryggerisalg av sterkøl bryter med EØS-avtalen

Tenk hva butikkene taper på å stenge ølsalget tre og fem timer før butikkens stengetid. Det er ikke småpenger de går glipp av. Det kan da vel ikke ha noen skade om folk får kjøpe øl etter kl. 20.00 (18).

LES OGSÅ: Ølkulturen i Norge står sterkest i Trøndelag

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter


På forsiden nå