For mange får terningkast seks

Debattanten mener Adresseavisens anmeldere er altfor slepphendte med å gi forfatterene toppkarakter. 

Saken oppdateres.

I Adresseavisen før helga får fire dyktige norske samtidsforfattere anmeldt sine siste skjønnlitterære bøker av tre forskjellige anmeldere. Alle får terningkast seks, og det blir sjølsagt helt feil. Å være så lite påholden som anmelder at disse bøkene settes til dette kvalitetsnivået, gjør at leserne får beskjed om at det knapt finnes bedre samtidslitteratur, og kanskje litteratur i det hele.

LES OGSÅ: Trøndersk mesterverk endelig farm i lyset igjen

Dermed blir det litt for fullt på toppen av kvalitetsstigen i litteraturhistorien. Altfor fullt og altfor usant. Det er en mild formulering å si at jeg er skeptisk, og at jeg har liten forståelse for anmeldernes faglige arbeid denne gangen og i mange andre tilfeller. Slik jeg ser det, havner anmelderarbeidet på terningkast én.

LES OGSÅ: Fatland flyr høyt – på flere vis

Gode bøker er anmeldt denne gangen, men dem finnes det mange av, og de trenger ikke høre heime på øverste kvalitetsnivå. Det er nå en gang slik at det finnes litteratur som er skrevet opp gjennom tidene som kan klassifiseres som verdenslitteratur, og som har oppnådd en tidløs status som klassikere. Skal disse gis terningkast, må en etter dette operere med to terninger i samme kast. Det blir sjølsagt for dumt.

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå