Kjør bussen nærmere fortauskanten på holdeplassen

  Foto: Håvard Haugseth Jensen

Saken oppdateres.

Nå er den fremste døren på bussene stengt for avstigning. Den er åpen bare for påstigning for de med T-kort. Vi andre må gå inn på midterste eller bakerste dør. Ved flere holdeplasser stopper bussen såpass langt fra fortauskanten at jeg må skreve for å komme meg enten på eller av. Noen ganger må jeg i tillegg ta et skritt ned i veibanen for så å gå opp på fortauet. Før koronaen kom, gikk jeg alltid på og av ved fremste dør. Men nå er det ikke mulig. Dette byr på problemer. Hva med oss som har litt dårlig balanse?

LES OGSÅ: Åtte måter det har blitt tryggere å forflytte seg på i Trondheim

For eksempel ved Utleirmark holdeplass på vei fra byen er dette problematisk. Dette har gjort at jeg velger å bli med om Rate/Ratesvingen, slik at jeg kan gå av på Utleirmark holdeplass på vei til sentrum fordi bussen da kommer nærmere fortauskanten. Dette koster meg ikke så lang tid, men jeg synes det er unødvendig. Jeg brukte å gå av ved fremste dør siden den delen av bussen kom nærmere fortauskanten enn den midterste.

Det er sikkert flere med meg som har problemer med dette. Det er kun snakk om viljen til sjåførene å komme så tett inntil kanten som mulig. Dere må vel ha kameraer som viser dette, skulle man tro. Noen kjører inntil, men langt fra alle. Dette har stort sett med velvilje å gjøre. AtB må huske på at de har kunder, ikke bare passasjerer.

LES OGSÅ: Når du velger å sykle, gå eller ta buss, så skaper du en bedre by

Det må da være mulig å sette opp et pleksiglass mellom sjåfør og publikum slik at alle kan benytte seg av fremste dør. I går kveld tok jeg bussen fra byen og tenkte å gå av på Utleirmark. Bussen stoppet et stykke unna kanten. Jeg sa at jeg kom meg ikke av. Jeg vet ikke om sjåføren hørte meg, eller ignorerte det. Resultatet ble at sjåføren lukket igjen dørene, og jeg måtte bli med til «Nordslettvegen» for så å gå oppover til Storbakken. Dette irriterer meg grenseløst.

LES OGSÅ: Valget viser at Trondheim har én stor fordel

Nå går vi mot en tid med snø og is, og da er det ekstra viktig at folk kommer seg på og av på en forsvarlig måte. Hvorfor må det være slik?. Det kan da ikke være så vanskelig å gjøre noe med det.

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå