Vått, vett og moro på stien

Saken oppdateres.

Adresseavisen hadde i helga en fin artikkel om stisykling. I starten av artikkelen handler det om å sykle gjennom gjørme. Norsk Organisasjon for Terrengsykling (NOTS) vil supplere dette litt. Hensynet til naturen og til andre brukere av den er sentralt for NOTS. Derfor har vi blant annet laget «Stivettreglene». Ved å følge disse, kan vi lettere ta hensyn til naturen og unngå konflikt med andre brukere.

Når det er vått i skogen, må vi ta andre hensyn enn når det er tørt. Mens noen stier fortsatt tåler hard bruk uten at det merkes noe særlig, kan andre bli skadet. Derfor sier stivettreglene at vi bør unngå å sykle på spesielt sårbare stier når det har regnet mye. Mange steder kan man ubemerket plaske gjennom. Andre steder settes det spor som tar lang tid å reparere. Da må man kanskje gå av sykkelen og trille eller bære den forbi det bløte stipartiet.

LES OGSÅ: Jeg trodde sykkeltyvene her i byen var mer kresne

Det viktigste ved stisykling er selve opplevelsen. Den blir ikke mindre av å bære sykkelen rundt et myrhull. Gleden over naturen skal deles med andre. Derfor er det viktig å etterlate terrenget i god stand etter seg. Med spor, men uten sår.

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter


På forsiden nå