Det finnes grenser for hvor ofte jeg ønsker å ha Dagny på besøk

OSLO 20170105. Dagny ("Backbeat") under presentasjonen av de nominerte til årets Spellemannspris. Foto: Berit Roald / NTB  Foto: Berit Roald

Saken oppdateres.

I disse tider med hjemmekontor sliter jeg med en liten traume: Jeg går til sengs med Dagny. Jeg våkner og står opp med Dagny. Og ikke nok med det, hun avlegger meg også flere besøk i løpet av dagen. Ikke rart om jeg drømmer om «Somebody».

Javisst sikter jeg til spillelista som NRK P1 benytter. Og er det ikke Dagny som jevnlig avlegger meg besøk så kommer Odd Nordstoga farende med sin dans for dei som ikkje kan danse. Dagen lang, og gjerne natta au. Er dette kun et iherdig forsøk på å få oss til å bli spylei av de artistene som er så heldige å bli «lista», som de kaller det i NRK.

LES OGSÅ: Jeg hadde en rystende opplevelse på do på Berkåk

Greit nok, men det kunne faktisk vært interessant å høre hva som er tanken bak denne listingen av noen få utvalgte artister. Som da nærmest eier markedet, og skyver ut andre artister som sikkert kunne tenkt seg å få slippe til en gang eller to.

Hvorfor må det være samme musikk å høre i Kvinesdal som på Namdalseid? Det kunne også være interessant å høre i hvilken grad NRK Trøndelag står fritt til å velge ut sin egen musikk. Det virker som de langt fra er det. Altså hvorfor ikke promotere det lokale musikklivet i større grad? Spesielt i slike tider som nå burde det vært en god tanke.

Så kjære NRK, fortell oss hva som er tanken bak dette regimet? Og kan dere fortelle meg hvor mange ganger spilles for eksempel Dagny i den perioden hun er lista? Nå er hun faktisk skikkelig flink, men det finnes grenser for hvor ofte jeg ønsker å ha henne på besøk.

LES OGSÅ: Hvordan menn ter seg på toalettet, bør være en privatsak. Temaet hører i alle fall ikke hjemme i seriøse medier. Men slik tenker ikke folk i NRK P1.

LES OGSÅ: Har du lyttet, Wahl-Olsen?

LES OGSÅ: Ja, Grøtte, jeg har lyttet

Følg Adresseavisen Debatt på Facebookog Adresseavisen på Facebook,Instagram og Twitter

På forsiden nå