NRK svarer: Derfor spiller vi enkelte låter oftere i perioder  

Saken oppdateres.

I innlegget «Det finnes grenser for hvor ofte jeg ønsker å ha Dagny på besøk» gir du uttrykk for at du synes enkelte sanger spilles for ofte på NRK P1 og lurer på hva som er tanken bak. Først og fremst, takk for at du hører på NRK P1 og er opptatt av hva vi sender. Kanalen skal ha bred og variert musikk som treffer mange. I likhet med andre radiokanaler i NRK, har vi også et ansvar for å spille og løfte ny norsk musikk. Det betyr at vi spiller enkelte låter oftere i perioder.

LES OGSÅ: Hvordan menn ter seg på toalettet, bør være en privatsak. Temaet hører i alle fall ikke hjemme i seriøse medier. Men slik tenker ikke folk i NRK P1.

LES OGSÅ: Har du lyttet, Wahl-Olsen?

I NRK P1 har vi et system som hjelper oss med å vise frem og etablere ny norsk musikk, det kalles en a-b-c-liste. Vi spiller låtene på denne listen oftere enn resten av musikken på kanalen. Så er det selvfølgelig en fin linje mellom å spille disse melodiene ofte nok for de som elsker dem og sjeldent nok for de som ønsker større variasjon. En a-listet sang spilles 19 ganger i uken fordelt over hele døgnet. Til spørsmålet ditt om hvem som plukker ut musikk, så er det en egen musikkredaksjon. Og når det gjelder musikk som tilpasses lokalt gjøres det i samarbeid med det enkelt distriktskontor. Håper du fortsetter å lytte til oss og får høre mye fin og variert musikk fremover.

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå