Kjære mann: Gratulerer med mannsdagen! 

  Foto: THERESE ALICE SANNE

Saken oppdateres.

Det skal ikke være sånn at du har større sannsynlighet enn meg til å prestere dårligere på skolen, det skal ikke være sånn at du føler på et konstant kroppspress og derfor føler du må trene hver dag, det skal ikke være sånn at du som mann har større sjanse for å ta livet ditt enn å dø i en bilulykke, det skal ikke være sånn at du føler et stigma rundt det å vise følelser. Men sånn er det.

Mange vet ikke at denne dagen eksisterer. Det har ikke vært store medieoppslag om dagen, og kanskje i år går den enda mer forbi i stillhet grunnet korona-pandemien. Likevel er deres utfordringer like viktige som de jeg kjenner på som kvinne.

LES OGSÅ: Fra mann til mann: Ta deg sammen, og ta det som en mann!

LES OGSÅ: Skal vi lytte mer til motvillige menn?

8. mars skal jeg (hvis forholdene tillater det) ut å gå i tog. For et likestilt arbeidsliv, for at damer skal føle seg trygge når de går hjem fra byen og mye mye mer. Jeg håper at du blir med å går i tog sammen med meg den dagen, og så kan jeg gå i tog med deg 19. november. For deres utfordringer skal ikke ties i hjel, de skal opp på agendaen!

Teksten ble først publisert på Facebook-siden til Alida Domaas.

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå