Vi har ei regjering som går til krig mot elever

Nominasjonsmøte i Sør-Trøndelag Arbeiderparti. Nova konferansesenter Kristian Torve, AUF/Oppdal FOTO: RUNE PETTER NESS  Foto: Rune Petter Ness

Saken oppdateres.

«Nærskoleprinsippet kommer nå til å bli skrotet» ... Vi har ei regjering som går til krig mot elever, næringsliv og små lokalsamfunn i hele landet. I Trøndelag slutta vi å sende elever på kryss og tvers av fylket for femten år siden. Siden den gang har vi nesten hvert eneste år fått flere elever gjennom skolen med et fagbrev eller vitnemål.

Dette er alvorlig. Fritt skolevalg betyr i realiteten å true flere distriktsskolers eksistens og sende svake elever fra byen ut på hybel i stedet for å få muligheten til å gå på en skole i nærmiljøet sitt. Venstre, KrF og Høyre gjør det vanskeligere for oss i Trøndelag som har skole som vår viktigste sak.

LES OGSÅ: Frp-politiker svarer om fritt skolevalg i Trøndelag: En katastrofe for de videregående skolene?

LES LEDEREN: På tide å snu om skolevalg

LES OGSÅ: Bygdeskoler er like bra som byskoler

LES OGSÅ: Arroganse fra Høyre overkjører nærskoleprinsippet

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå