De hengende hager på Moholt

Moholt Høyhus Rett Hjem Bolig Christoffer Søbstad Boligbygging Fortetting Byfortetting  Foto: Rett Hjem Bolig

Saken oppdateres.

Det er positivt at en lar seg inspirere når en farter rundt i verden. Dessverre er det for ofte at forutsetningene her nord er annerledes enn i sydligere strøk. Jeg ser for meg «Moholts hengende hager» etter at alle årstider har rasert blomsterhagene.

I Adresseavisen sist lørdag uttalte noen i bygningsrådet hvordan de så på høyhuset på Moholt. Det er hyggelig at Høyre begynner å bli fast i fisken, i motsetning til Arbeiderpartiet. Men det er skremmende å lese standpunktene til MDG og SV. Jeg tror de fleste av oss er enige om at vi må skjerpe oss dersom vi skal oppnå et grønt skifte!

LES OGSÅ: Naboene: - Dette er moderne sjørøveri

Ved å lese MDG og SVs argumenter, får man inntrykk av at bare noen nevner grønnfargen, er alt det andre underordnet! «Byen trenger flere grønne vegger», «spennende med grønne fasader»; hvis disse sitatene speiler kravene til «det grønne skiftet» er det fare på ferde.

LES OGSÅ: Høyre hugger ned planen om høyhus på Moholt

Vi får stadig flere eksempler på at her har mange funnet en forretningsnisje. Legger en til begrepet «miljøtiltak» i en søknad, er sjansen stor for at den blir plassert høyt i bunken. Grønne bygninger blir fort blasse; da er et bedre med grønne eplehager og ikke minst grønne parker. Dem kunne vi gjerne ha sett flere av i en by som har som formål å fortette slik at en får en tunnelfølelse. Grønn kan være en farlig farge som lett kan gi rekyl! Men: Håpet er lysegrønt!

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå