Nettopp i disse dager trenger vi å se hva arbeid betyr for folk

Journalisten: Liv Turid Storli har tatt initiativet til de nye minnebøkene for personer med demens i Oppdal  Foto: Ole Martin Wold

Saken oppdateres.

Jeg må innrømme at ikke alle nummer av Gateavisa Sorgenfri blir lest nøye. Det viktigste for meg er å støtte en god sak, og å få en fin samtale med på kjøpet. Juleboka 2020, derimot, har jeg allerede lest fra perm til perm. «Godt jobba» heter den, og tema er arbeid. I utgangspunktet veeeldig kjedelig og oppbrukt, særlig i disse dager. Men nettopp i disse dager trenger vi å se hva arbeid betyr for folk. Les juleboka!

Her får du servert historier fra arbeidslivet som er så godt skrevet at du MÅ lese dem ferdig. Skribentene er profesjonelle. De er journalister, forfattere og tegnere. Noen av dem kjendiser. Og de har alle hver sin historie fra arbeidslivet, på godt og vondt. Jeg leser aldri tegneserier, men elleve sider fra avisbud Anders N. Kvammen sjarmerte virkelig. Og Kjartan Fløgstads ungdomsminner fra smelteverket i Sauda skildres fornøyelig og lærerikt. Innimellom «novellene» finner du små snutter om arbeid fra gateplan og helt til «maktens tinder» servert i en perfekt lay-out.

Godt jobba!

LES OGSÅ: «Ka æ e klar tå? Æ e klar tå å selge Sorgenfri og møt allj nedlatende blikkan»

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå