Byutvikling på ville veier

Saken oppdateres.

Politikerne mener tydeligvis at fortetting av boliger i byens sentrum og nærområder skal løse boligproblemene. Adresseavisen har tatt fram mange skremmende eksempler på hva denne politikken har ført til av fortvilelse og forringing av eksisterende bomiljø for mange mennesker. Det som burde få politikerne til å reagere med hakeslepp er forslaget om et høyhus med 15 etasjer ikledd en fasade med skogstrær midt i et småhus- og lavblokksområde på Moholt.

LES OGSÅ: Hugger ned forslaget

Men nei. Bare Høyres Ingrid Skjøtskift har gitt et klart svar på denne galskapen i Adresseavisen den 21. november: «Hugg ned forslaget!». Talsmenn for de andre partiene lefler med ideen og sier at forslaget er «interessant» og «spennende». Hvordan skal så dette skogsmonsteret passe inn i miljøet? Hva med sol og utsikt i skyggen av et høyhus på over 30 meter?

Har de høyhus- og fortettingskåte politikerne noen gang spurt byens befolkning om denne hensynsløse raseringen av eksisterende boligmiljøer? Vi har en sterk mistanke om at disse politikerne godtar nesten ukritisk, og mot naboenes protester, alle utbyggingsplaner bare de kalles «bærekraftige» og i fortettingens navn. Det er først og fremst de private og største utbyggerne og boligspekulantene som profitterer på denne politikken.

Norges Kommunistiske Parti i Midt Norge gratulerer Høyre som setter foten ned mot dette skandaløse forslaget i byutviklingen.

Følg Adresseavisen Midtnorsk debatt på Facebook!

På forsiden nå