Hold kommunen unna bygging av E6

Kroppan bru med massedeponi ved byggingen av ny Sluppen bru/Nydalsbrua.  Foto: Morten Antonsen

Saken oppdateres.

Adresseavisen har en interessant artikkel om E6 utbyggingen i Trøndelag. Prosjekter som øker effektiviteten, bedrer økonomien og ikke minst sterkt reduserer årsakene til livsfarlige ulykker. Alle bør gi applaus til disse prosjektene. Men alle kommunene som E6 skal passere gjennom, skal ha et ord med i laget. Her skal planene drøftes, dissekeres, forsinkes og kanskje endres. Tiden går og prosjektene fordyres ofte. Hvorfor er det slik?

LES OGSÅ: Disse trønderske veiprosjektene kan bli startet i 2021

E6 er jo statens vei. Staten betaler alle kostnadene. Kan det ikke være slik at kommunene steller med kommunale veier, fylkene med fylkesveiene og staten med E6? Bilister til og fra jobb som er totalavhengige av bil, skal nå tvinges til å stå i kø på Sluppen i mange år fordi Trondheim kommune ikke liker den effektivitetsløsningen Statens vegvesen har foreslått. Kommunen er redd for nullvekstmålet.

Med andre ord, kommunene mener at så lenge folk står i kø, så vil flere velge bort bilen. Greit å vite om våre politikere. At prosjekt Sluppen betales fullt ut av staten ser ikke ut til å påvirke saken. Nå er nye Sluppen bru startet opp. Lekker bru. Avkjøringene nord og sør vil fortsatt ha samme lave kapasitet som tidligere. Vi gleder oss til å stå i kø på en finere bru.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå