Sykepleier reagerer på læreres ønske om å rykke frem i vaksinasjonskøen: Litt edruelighet?

  Foto: Terje Svaan

Saken oppdateres.

Dette er en reaksjon på at Utdanningsforbundet har bedt Folkehelseinstituttet om å vurdere lærernes plass i vaksinasjonskøen, for å vurdere om de bør rykke frem i køa.

Altså ... Litt edruelighet på egen profesjons vegne kunne kanskje være på sin plass? Hvem skal dere prioriteres foran, lærere? Gamle? Syke? Husdyrbønder? Drivstofftransportører? Apotek- og matbutikkansatte? Helsepersonell som jobber med påvist smitte eller i førstelinje med usorterte pasienter? I rangeringa av funksjoner jeg nødig vil at jeg selv eller samfunnet skal være foruten én eneste dag, kommer rett og slett ikke skolen så veldig høyt.

LES OGSÅ: Stortinget må opprette respekt og støtte til arbeidsfolk

Jeg forstår at jeg antakelig provoserer lærerne, og jeg forstår også at det går an å bli redd for å bli sjuk. Men jeg undres over lærernes vurderinger når det kommer til de mange hensyn som skal tas i vaksinefordelinga. Redde liv. Beskytte de som ikke kan unngå å komme i (nær)kontakt med smitte på sin arbeidsplass. Holde i gang de samfunnsstrukturer vi ikke klarer oss uten én eneste dag. I tillegg begynner vi å få noe kunnskap i form av tellinger som viser at enkelte yrkesgrupper har større sjans for å bli smitta på jobb enn andre, og lærere er ikke blant disse, så vidt jeg kan huske. Hvordan lærerne tenker at summen av dette er at det er logisk at de skal dyttes fram, forstår jeg vel ikke helt.

LES OGSÅ: – Det siste vi ønsker er full nedstenging

Vi testes nå, alle mann. I solidaritet, rimelighet, tålmodighet og en hel masse annet. Hvor villige er vi til å vente på tur, og til å se at andre er mer trengende og kanskje også viktigere å beholde på post? Per nå, hvor vi har så få vaksiner og så store kapasitetsutfordringer i arbeidet med å få satt dem, betyr det å bli dytta fram automatisk at man dytter veldig mange andre bakover. Hvem skal dyttes bakover, Utdanningsforbundet?

Innlegget var først postet på Facebook, gjengis med tillatelse.

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook!

På forsiden nå