Hjelp Sorgenfri-selgerne slik at de kan fortsette salget

Trondheim kommune må snarest bevilge de nødvendige midlene slik at man kan opprettholde jobben Sorgenfri-selgerne utfører, skriver debattanten.  Foto: Mariann Dybdahl

Saken oppdateres.

Ikke stopp salget av Gatemagasinet Sorgenfri i disse mørke koronadagene. Den 4. januar stengte Gatemagasinet Sorgenfri kontoret, og like før nyttår stoppet de også salget på gata. Det rammer de om lag 90 aktive Sorgenfri-selgerne i Trondheim.

Det er et økonomisk aspekt ved dette, men det aller verste er å ikke ha noe å gå til. Den rutinen med å stå opp morgenen, ta bussen og treffe kolleger, folk og venner er viktig for selgerne Hovedformålet med Sorgenfri er å tilby selgerne en meningsfylt hverdag og en arbeidssituasjon å gå til. Det påløper en stor sosial kostnad med å ha stengt, og det vil nok forsterke seg så lenge en stenging varer.

LES OGSÅ: Det står om livet i rusmiljøet i Trondheim

Trondheim kommune må snarest bevilge de nødvendige midlene slik at man kan opprettholde jobben Sorgenfri-selgerne utfører. Det er et faktum at alle store butikksentre har åpent, og det er ingen grunn til at man stopper salget og produksjonen av gatemagasinet. Min bønn til kommunedirektøren er: Hjelp Sorgenfri-selgerne med nødvendige midler slik at de kan få utføre sin viktige jobb også i disse tragiske dagene. Det er folk i sentrum og på sentrene så det må være mulighet til å opprettholde et redusert salg, men hvor Trondheim kommune dekker tapet.

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook

På forsiden nå