Om å strø salt på fortau og veier

Innleggsforfatteren mener veilsalt fører til problemer for kjøretøy. folk og dyr.  Foto: NTB /Scanpix

Saken oppdateres.

Ser i innlegg i avisa at en bilfører klager på ny type veisalt som gjør sikten vanskelig fordi det legger seg film på frontruta. Jeg gjør meg også tanker om hensiktsmessigheten ved salting. Der jeg bor (Strindheim) saltes det enten det er nedbør eller lang kuldeperiode uten nedbør. Dette har som konsekvens at det begrenser hvor jeg kan gå med hund. Bare jeg krysser en saltet gate eller gangvei, så halter stakkaren. Ser også andre hunder som plages hvis de må gå langs saltet gangvei.

LES OGSÅ: Veisaltet tar knekken på bremsene

Og ikke bare hundepoter blir såre, også skinnsko blir ødelagt. Samt at jeg har sluttet med vintersykling fordi sykkelen ruster i stykker på grunn av saltet. Også biler ruster i stykker på grunn av saltet. Og dette skal være miljøvennlig? Pøse på tonnevis med salt som ødelegger sykler, biler, skotøy og hundepoter. For ikke å snakke om planter og trær langs veier og fortau når dette trekker ned i jorda.

Saltingen medfører i tillegg at det blir skittent, og saltsørpa dras med inn i huset. Ved å kun brøyte bort snøen holdes veiene og gangveiene rene og mye mindre glatte enn der det saltes. Brøyting må vel også være rimeligere da saltbilene går hele tiden om vinteren, mens brøytebiler kun trengs etter snøfall. Ellers presiseres at dette gjelder veier i byen, man kan forstå salting langs hovedveier. Imøteser kommentar fra rette myndighet.

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook!

På forsiden nå