Svarer Ap: Det er ikke riktig å kalle dette et løsarbeidersamfunn

Flere bemanningsselskaper reagerer i dette innlegget mot å bli stemplet som representanter for et løsmedarbeidersamfinn av Ap.  Foto: Privat

Saken oppdateres.

Arild Grande og Stein Krogstad skriver i sitt svarinnlegg 21. januar om å forby innleie. Det er fint at vi er enige om at fast ansettelse skal være hovedregelen i norsk arbeidsliv. Det er viktig for virksomhetene og ikke minst for arbeidstakerne. Derfor vil vi understreke at våre ansatte er fast ansatt hos oss, og at vi følger de samme reglene som gjelder for resten av arbeidslivet. Det er ikke riktig å kalle dette et løsarbeidersamfunn.

Det er paradoksalt at Ap vil begrense adgangen til å leie inn personer med fast ansettelsesavtale samtidig som partiet ønsker å beholde adgangen til å ansette de midlertidig direkte i bedriften. Er man midlertidig ansatt, må man søke en ny jobb når oppdraget er over. Er man fast ansatt i en bemanningsbedrift, vil en bevege seg mellom oppdrag uten å skifte arbeidsgiver. Vi har fornøyde ansatte som ønsker å være hos oss. Vi har bedrifter som ønsker å samarbeide med oss fordi vi bidrar til å gi dem kompetansen de trenger. Da bidrar vi også til flere arbeidsplasser og verdiskaping i regionen vår.

LES OGSÅ: Jeg blir provosert når ordføreren beskylder vikarer for å være et problem

Det er ikke til å komme unna at trønderske virksomheter vil ha midlertidige behov også i fremtiden. Grande viser til at alle kan dekke inn sesongvariasjoner og uforutsette arbeidstopper om man har avtale med tillitsvalgte. Dette forutsetter at man har tariffavtale med forbund som har mer enn 10 000 medlemmer. Slik er ikke verden. Alle har ikke slike tariffavtaler, men det betyr ikke at man er useriøse.

LES OGSÅ: Ledere i bemanningsbransjen frustrerte over å bli stemplet

Distriktsreiselivet er et eksempel på en bransje som vil treffes hardt av Aps forslag. Sesongvariasjonene gjør det vanskelig å erstatte innleie med fast ansettelse og organisasjonsgraden i bransjen er lav. Når man forbyr en regulert og seriøs bemanningsbransje, så er alternativet midlertidige ansettelser eller økte kostnader for bedriftene. Forslaget vil altså få store konsekvenser langt utenfor selve bemanningsbransjen.

Vi ønsker en seriøs debatt med Arbeiderpartiet om dette. Dere sier at alle skal med. Vi og våre ansatte ønsker å bidra til vekst, til at konkurranseutsatt industri får de kontraktene de ønsker og at vi får flere arbeidsplasser nå skal få fart på økonomien igjen.

Useriøse aktører ønsker ingen av oss, men det blir feil å regulere et helt næringsliv basert på disse fremfor å målrette innsatsen mot de aktører vi ikke ønsker. Vi inviterer herved Grande og Krogstad til en prat med oss på Teams. Vi ønsker å diskutere dette med dere og dele den innsikten og kunnskapen vi har om arbeidsmarkedet i regionen vår.

Følg Adresseavisen Midtnorsk debatt på Facebook

På forsiden nå