Ansatte og studenter ved NTNU kan selvsagt ytre seg fritt

Både ansatte og studenter ved NTNU har en selvklar, demokratisk rett til å ytre seg og skrive og si akkurat hva de måtte mene, skriver NTNU-rektor Anne Borg.  Foto: Sindre Vartdal

Saken oppdateres.

I Adresseavisens leder mandag anklages NTNU for å prøve å begrense kritiske ytringer fra våre studenter i det offentlige rom og nekte dem å ha kontakt med media. Både ansatte og studenter ved NTNU har en selvklar, demokratisk rett til å ytre seg og skrive og si akkurat hva de måtte mene, helt uavhengig av om dette er kritikk av ledelsen ved universitetet eller ikke. Konstruktiv kritikk er faktisk helt avgjørende for at vi skal utvikle oss, og vi er avhengig av at våre studenter og ansatte tør og vil stå fram med sin kritikk.

LES OGSÅ: Adresseavisen dekning er «uforholdsmessig kritisk»

Situasjonen ved Kunstakademiet i Trondheim er krevende. Det kan vi ikke legge skjul på. Det er mange årsaker til det. Vi jobber hver eneste dag for å bedre forholdene, både for ansatte og studenter. Mye er gjort, og mye mer må gjøres. Skal vi løse problemene, er vi avhengig av en god og åpen dialog der alle bidrar. Bare slik kan vi lykkes.

Følg Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe

På forsiden nå