- Jeg blir oppgitt, frustrert og utålmodig!

Direkte kl. 12 torsdag: Det går med museskritt fremover, viser tallene for kvinnelige, trønderske ledere. Hvorfor går det så tregt?

Debatten starter kl. 12.

Saken oppdateres.

Hvor vanskelig kan det være å rekruttere kvinner? Se debatten i vinduet over.

Berit Rian er frustrert, mens Ståle Gjersvold mener at menn er mer følelsesstyrt i jobben. Se hele debatten i vinduet over. Her med Håkon Volldal og Aurora Koteng i del 1 av debatten.  Foto: Skjermdump.Det er bare så vidt antallet kvinnelige trønderske ledere øker fra år til år, skrev Adresseavisen og MN24 i fjor høst. Siden har en rekke artikler vist at utviklingen går med museskritt. Torsdag inviterer Adresseavisen Midtnorsk debatt og MN 24 til direktesendt debatt: Kvinner på topp i trøndersk næringsliv: Hvorfor går det så sakte?

Næringsforeningens adm. dir. Berit Rian startet som ung kvinne i en mannstung bankbransje. Hun er rystet over hvor sakte det går fremover. I Q-Free er to av sju i konsernledelsen en kvinne, mens TrønderEnergi har 50-50. Konsernsjefene Håkon Volldal og Ståle Gjersvold stiller i debatten. Det gjør også tidligere hockeyproff Ingvild Farstad, nå i Viking Venture, som vet mer om kvinnelige toppledere enn de fleste.

I sendingen møter du også professor og leder for Senter for kjønnsforskning ved NTNU, Siri Øyslebø Sørensen, daglig leder Aurora Koteng i Koteng Bolig - og adm.dir. Liv Malvik i KMC Properties, som ble historisk i romjulen.

MN24: Hun blir historisk som første kvinnelige toppsjef i et trøndersk børsnotert selskap

MN24: Advokat-partnerne i Trondheim: 72 menn og sju kvinner

LES OGSÅ: Menn på toppen tror kvinnene kommer etter

LES OGSÅ: Trøndersk nettgigant ledes av nesten bare menn

LES OGSÅ: Presenterte styre uten kvinner og omtalte kvinner i Forsvaret som «jenter»

På forsiden nå